ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ο βουλευτής Στράτος Σιμόπουλος ζητά παράταση της θητείας των Δ.Σ. των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών

Ο βουλευτής Στράτος Σιμόπουλος ζητά παράταση της  θητείας των Δ.Σ. των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

To αίτημα των Φαρμακευτικών Συνεταιρισμών της χώρας, όπως έχει τεθεί από την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας (ΟΣΦΕ) για παράταση της θητείας των Διοικητικών και Εποπτικών τους Συμβουλίων πέρα της 31.12.20, λόγω covid-19, κατέθεσε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Στράτος Σιμόπουλος στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την Τετάρτη 15/10, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να το εισακούσει

Όπως τόνισε ο κ. Σιμόπουλος οι συνεταιρισμοί εκπροσωπούν χιλιάδες φαρμακοποιούς και το συγκεκριμένο αίτημα δικαιολογείται καθώς αφορά μία ρύθμιση που έχει θεσπιστεί από τον Μάρτιο και με νομοθετική ρύθμιση του Σεπτεμβρίου έχει παραταθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

«Με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε λόγω COVID, εξήγησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, «πιστεύω ότι θα πρέπει να δεχθεί ο υπουργός το αίτημά τους και να παραταθεί μέχρι την 30η Απριλίου η θητεία των μελών των διοικητικών τους συμβουλίων και βέβαια και η ημερομηνία κατά την οποία μπορούν να γίνουν οι Γενικές Συνελεύσεις. Εναλλακτικά, εάν είναι δύσκολο, να δοθεί στα διοικητικά συμβούλια των προμηθευτικών φαρμακευτικών συνεταιρισμών (σ.σ. η δυνατότητα) να πάρουν την απόφαση μόνοι τους. Το “31/12” θα μας αναγκάσει σε λίγο καιρό να κάνουμε πάλι τα ίδια ή θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους φαρμακευτικούς συνεταιρισμούς».

Ο κ. Σιμόπουλος επικαλέστηκε ως παράδειγμα τον Φαρμακευτικό Συνεταιρισμό Θεσσαλονίκης, που όπως είπε «περιλαμβάνει χίλια μέλη, οι Γενικές του Συνελεύσεις παρουσιάζουν μία πληρότητα πάρα πολύ μεγάλη και προφανώς είναι αδύνατον να γίνουν, ενώ ταυτόχρονα στη Γενική Συνέλευση γίνεται και η εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου».