NEA

Επενδύσεις στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά

Επενδύσεις στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, παρουσίασε εχθές από το Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, τα σχέδια της εταιρείας για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρλά «βλέπουμε το περιβάλλον να αλλάζει στην Ελλάδα. Είναι μία χώρα που σε καλεί να επενδύσεις σε αυτήν».

Οι επενδύσεις της Pfizer θα ξεκινήσουν από τη Θεσσαλονίκη με τη δημιουργία δύο hubs. Η επένδυση αυτή αναμένεται να ανοίξει θέσεις για  350 άτομα και θα αποτελέσει έναν κόμβο διεθνών υπηρεσιών της Pfizer για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και των λογιστικών της εταιρείας.

Συνολικά, στα δύο κέντρα θα εργάζονται σε πρώτη φάση, 600 άτομα, με την προοπτική αυτός ο αριθμός να διπλασιαστεί. Το τελικό κτίριο, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχει βρεθεί, θα είναι έκτασης 3 χιλιάδων τ.μ. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό τςη εταιρείας, το κέντρο θα είναι πλήρως λειτουργικό, από την πρώτη φάση εντός του 2021.

Σε αυτό θα χρειαστούν επιστήμονες και συνεργασίες με Πανεπιστήμια.

Σημαντική είδηση που ανέφερε ο κ. Μπουρλά είναι ότι ήδη η εταιρεία έχει δεχθεί το 15-20% των αιτήσεων για εργασία από Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει λόγω του brain drain από τη χώρα και επιχειρούν να επιστρέψουν.

Οι εργαζόμενοι στα δύο κέντρα αναμένεται να φτάσουν τα 600 άτομα στην πρώτη φάση, με προοπτική να διπλασιαστούν, ενώ αναζητείται κτίριο έκτασης 3.000 τ.μ. για την εγκατάσταση.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπουρλά το κέντρο θα είναι έτοιμο και σε λειτουργία εντός του 2021.

 

Αυτή η είδηση έρχεται να ενισχύσει την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει φορολογικά κίνητρα στους Έλληνες που τα τελευταία χρόνια έχουν φύγει από τη χώρα, για να επιστρέψουν.