NEA

Στην Ελλάδα το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού

Στην Ελλάδα το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού

Στη Ρόδο θα πραγματοποιηθεί το 21ο Παγκόσμιο Συνεδρίου για τον Καρκίνο του Μαστού και την Υγεία του Μαστού (21st SIS World Congress on Breast Cancer and Breast Healthcare), το διάστημα 3 έως 6 Μαΐου 2023, με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου.

Η Διεθνής Εταιρεία Μαστολογίας ανέθεσε τη διοργάνωση του Συνεδρίου στο Μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο Παθολόγος – Ογκολόγος κ. Βασίλειος Ραμφίδης.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναλυθούν από έγκριτους επιστήμονες από όλο τον κόσμο όλα τα σημαντικά ζητήματα και οι προκλήσεις στο πεδίο της διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου του μαστού και οι νέες πρακτικές για την προάσπιση της υγείας του μαστού.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κ.Ιωαννίδου - Μουζάκα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στους δημοσιογράφους, θα είναι η πρώτη φορά που σε παγκόσμιο συνέδριο Μαστολογίας θα συζητηθούν οι δυνατότητες και οι τρόποι προάσπισης της υγείας του μαστού.

H κ. Μουζάκα μιλώντας στο DailyPharmaNews τόνισε ότι «τα οφέλη της διεξαγωγής ενός τέτοιου διαμετρήματος Συνεδρίου στην χώρα μας είναι πολλά: επιστημονικά, κοινωνικά, οικονομικά, τουριστικά και πολιτιστικά. Το Συνέδριο αυτό θα είναι ένα σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα καθώς αναμένεται να το παρακολουθήσουν δια ζώσης περίπου 2.000 Σύνεδροι και 47 Εθνικές Εταιρείας Μαστολογίας».

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄.