NEA

ΚΕΘΙ: «Λέμε Όχι στη Βία κατά των Γυναικών»

ΚΕΘΙ: «Λέμε Όχι στη Βία κατά των Γυναικών»

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) πραγματοποιεί δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα και ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό.

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 από τις 09:00 έως τις 16:00, τα στελέχη του ΚΕΘΙ θα υποδέχονται γυναίκες και άνδρες στο κεντρικό κτήριο του φορέα, στην οδό Πινδάρου 2 - είσοδος από Κανάρη 1 & Ακαδημίας.

Το κοινό θα ενημερωθεί για την πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης/ενδοοικογενειακής βίας καθώς και για το Πανελλαδικό Δίκτυο Υποστηρικτικών Δομών (Συμβουλευτικά Κέντρα, Ξενώνες φιλοξενίας και Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900) που απευθύνεται σε γυναίκες που υφίστανται βία ή/και πολλαπλές διακρίσεις.

Παράλληλα, θα διανεμηθεί έντυπο υλικό για τη δραστηριότητα του φορέα. Επιπλέον, στελέχη του φορέα θα βρίσκονται από το πρωί της ίδιας μέρας στις εισόδους-εξόδους του σταθμού του Μετρό «Σύνταγμα», θα συνομιλούν με το κοινό και θα διανείμουν τα έντυπα του ΚΕΘΙ.

 

Λίγα λόγια για το ΚΕΘΙ

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ)  ιδρύθηκε το 1994, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα (Φορέας Γενικής Κυβέρνησης). Υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ) και διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Στόχοι του ΚΕΘΙ είναι:

  • Η στήριξη των γυναικών που υφίστανται βία ή/και πολλαπλές διακρίσεις, μέσω της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.
  • Η παραγωγή επιστημονικής γνώσης, μέσω της διεξαγωγής ερευνών και της εκπόνησης, της δημοσίευσης και της  έκδοσης επιστημονικών μελετών στο πεδίο της ισότητας των φύλων.
  • Η άρση των έμφυλων διακρίσεων και ανισοτήτων, καθώς και ενίσχυση της θέσης των γυναικών, μέσω του  σχεδιασμού, της υλοποίησης, της παρακολούθησης και της αξιολόγησης προγραμμάτων δράσης.
  • Η ανάπτυξη δράσεων για ζητήματα ισότητας των φύλων στην εργασία, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική  ένταξη, μέσω της παροχής τεκμηρίωσης και πληροφόρησης.
  • Η προώθηση της ένταξης της διάστασης του φύλου, μέσω της υλοποίησης επιμορφωτικών δράσεων με την οπτική  του φύλου (gender training).
  • Η προώθηση της ισότητας των φύλων σε ιδιαίτερες συνθήκες πολυπολιτισμικότητας, μέσω της ανάληψης σχετικών  πρωτοβουλιών.
  • Η μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε θέματα συμβουλευτικής γυναικών και κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, με  την οπτική του φύλου.

https://www.kethi.gr/