NEA

ΙΣΠ: Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση μεταφοράς της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Τζάνειου

ΙΣΠ: Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση μεταφοράς της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Τζάνειου

Την έντονη αντίθεσή του εκφράζει με σημερινή (Τετάρτη) ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά για την απόφαση του υπουργείου Υγείας και της 2ης ΥΠΕ για τη μεταφορά της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Τζάνειου Νοσοκομείου στο Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα και ζητά την άμεση ανάκλησή της.

Όπως εξηγεί ο ΙΣΠ, που δηλώνει την συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των γιατρών του νοσοκομείου, αφενός δεν υπήρξε καμία συζήτηση ή ενημέρωση των εργαζόμενων πριν ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση, αφετέρου η μεταφορά σε άλλη περιοχή θα υποβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες που προσφέρει η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Τζάνειου σε παιδιά και έφηβους με ψυχικά νοσήματα, τόσο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά,  όσο και των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΙΣΠ:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ενημερώθηκε για την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και της 2ης ΥΠΕ για τη μεταφορά της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Τζάνειου Νοσοκομείου στο Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα,  χωρίς συνομιλία και χωρίς πρότερη ενημέρωση των εργαζόμενων.

Η μεταφορά σε άλλη περιοχή θα υποβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες που προσφέρει η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Τζάνειου Νοσοκομείου σε παιδιά και έφηβους με ψυχικά νοσήματα, τόσο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά,  όσο και των νησιών του Αργοσαρωνικού που καλύπτει.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά στηρίζει τις κινητοποιήσεις των Ιατρών του Τζάνειου Νοσοκομείου την Τρίτη 7/2 και την Τετάρτη 8/2 και ζητά να ανακληθεί άμεσα η απόφαση».