ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ο ΠΦΣ στηρίζει τους υποψήφιους βουλευτές-φαρμακοποιούς, όλων των κομμάτων

Ο ΠΦΣ στηρίζει τους υποψήφιους βουλευτές-φαρμακοποιούς, όλων των κομμάτων

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Ψηφίζουμε «δαγκωτό» φαρμακοποιούς. Για πρώτη φορά με τον πιο επίσημο τρόπο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εκφράζει την στήριξή του ενόψει της κάλπης για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μάϊου προς τους συνολικά 24 υποψηφίους βουλευτές, φαρμακοποιούς όλων των κομμάτων.

Σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του (www.pfs.gr) o Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος γνωστοποιεί στα ΜΜΕ ότι «λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου απέστειλε την παρακάτω επιστολή στήριξης προς τους Υποψηφίους Βουλευτές συναδέλφους Φαρμακοποιούς:

“Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου σας εύχονται καλή επιτυχία στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η πολιτική έχει ανάγκη από ανθρώπους με γνώση των θεμάτων  που αφορούν την υγεία, με κοινωνική ευαισθησία και ανθρωποκεντρική προσέγγιση των προβλημάτων, χαρακτηριστικά που διαθέτετε ως επιστήμονας Φαρμακοποιός. 

Στηρίζουμε τον αγώνα σας και αποτελεί τιμή για τον κλάδο μας η συμμέτοχή σας στην εκλογική αναμέτρηση”». 

O πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς μιλώντας στο DailyPharmaNews συμφώνησε με την παρατήρηση ότι είναι η πρώτη φορά που ο ΠΦΣ προβαίνει σε μία τέτοια ενέργεια. «Είναι πράγματι η πρώτη φορά που επισήμως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος βγήκε και στήριξε τις υποψηφιότητες των φαρμακοποιών με όποιο κόμμα κι εάν είναι αυτές. Κι αυτό επειδή από την πλευρά μας πιστεύουμε ότι έχουμε ανάγκη από βουλευτές – φαρμακοποιούς οι οποίοι θα στηρίζουν την προσπάθεια του ΠΦΣ για καλύτερες παροχές υπηρεσιών στον Έλληνα πολίτη και βέβαια για την προώθηση των θεσμικών θεμάτων του κλάδου που είναι αλληλένδετα με τις καλύτερες υπηρεσίες που θέλουμε να παρέχουμε στους Έλληνες πολίτες».

Ήδη επί θητείας του κ. Βαλτά ως προέδρου του ΠΦΣ, όπως ο ίδιος λέει «η συνεργασία μου με βουλευτές – φαρμακοποιούς των κυβερνώντων κομμάτων αλλά και με εκείνους της αντιπολίτευσης ήταν άψογη. Δηλαδή πάντα συζητούσαμε και πάντα υπήρχε μία επικοινωνία προκειμένου να τους ενημερώσω για τα θέματα του κλάδου και για τον τρόπο προώθησής τους ακόμη και μέσα στη Βουλή».

Βεβαίως, ρεαλιστικά οι βουλευτές στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ακολουθούν μία κομματική γραμμή επομένως στην πραγματικότητα η όποια επαφή με τον πρόεδρο ενός θεσμικού οργάνου που εκπροσωπεί έναν κλάδο εξυπηρετεί τη ζύμωση και την όποια δυνατότητα προώθησης ορισμένων αιτημάτων του κλάδου. Επιπλέον οι βουλευτές έχουν μία καλύτερη ενημέρωση για τα προωθούμενα νομοσχέδια κι έτσι και τα θεσμικά όργανα ενός κλάδου που έχει εκπροσώπους στη βουλή –ειδικά στα κυβερνητικά έδρανα- μπορούν να έχουν μία καλύτερη πληροφόρηση για τις όποιες σχεδιαζόμενες νομοθετικές παρεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση το να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας εκ μέρους της διοίκησης του οργάνου εκπροσώπησης ενός κλάδου με βουλευτές που γνωρίζουν ήδη από πρώτο χέρι τα θέματα του κλάδου σίγουρα βοηθά και με αυτή τη λογική η κίνηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να θέλει να στηρίξει όλους τους υποψήφιους βουλευτές – φαρμακοποιούς που κατεβαίνουν στις εκλογές είναι μία κίνηση θετική και αυτονόητη.

Οι 24 υποψήφιοι βουλευτές – φαρμακοποιοί (5 με τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, 5 με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, 8 με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, 2 με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, 2 με το ΜΕΡΑ 25, 1 με την Πλεύση Ελευθερίας και 1 με το κόμμα Νίκη) στους οποίους απευθύνθηκε με την επιστολή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι οι εξής (με αλφαβητική σειρά του επωνύμου τους):

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 24 αυτούς υποψήφιους βουλευτές μόνο οι 6 είναι γυναίκες (1 με τη Νέα Δημοκρατία, 2 με τον ΣΥΡΙΖΑ, 2 με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και 1 με το ΚΚΕ).