ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ακόμη περιμένουν την εφαρμογή του ΦΕΚ για τα φάρμακα οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Ακόμη περιμένουν την εφαρμογή του ΦΕΚ για τα φάρμακα οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Βανέσσα Λαζαροπούλου, Αντιπρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων: Tα αντανακλαστικά μετά από καταστροφές τύπου Daniel πρέπει να είναι πιο άμεσα

 

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Εφόσον όλα είχαν εξελιχθεί όπως θα έπρεπε το παρόν δημοσίευμα δεν θα είχε λόγο ύπαρξης, αφού ουσιαστικά αφορά ένα θέμα που ήδη έχει αναδειχθεί από το DailyPharmaNews κι όχι μόνο. Ωστόσο εκεί βρίσκεται η χρησιμότητα των ΜΜΕ. Να επανέρχονται ξανά και ξανά κάθε φορά που κάτι μοιάζει να μη λειτουργεί σωστά, και να επανέρχονται όσες φορές χρειάζεται μέχρι να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει. Είναι ευθύνη για τα ΜΜΕ να μην αφήνουν σημαντικά ζητήματα να ξεχνιούνται και να στέκονται στο πλάι όσων προσπαθούν να επισημάνουν κάποια προβληματική κατάσταση.

Τα αντανακλαστικά μετά από μεγάλες φυσικές καταστροφές θα πρέπει να είναι πιο σύντομα. Αυτό τόνισε μιλώντας σε τοπικό ραδιόφωνο η Αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Βανέσσα Λαζαροπούλου για το γεγονός ότι, παρόλο που έχει περάσει ένας και πλέον μήνας από τότε που δημοσιεύτηκε σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η απόφαση οι πλημμυροπαθείς να μην πληρώνουν συμμετοχή για τα φάρμακά τους,  στην πράξη αυτό εξακολουθεί να μη συμβαίνει.

Το DailyPharmaNews αναδεικνύει και πάλι το εν λόγω θέμα επισημαίνοντας το γεγονός ότι στην πρόσφατη αναφορά του σε αυτό είχε τονίσει ότι, όπως οι φαρμακοποιοί στήριξαν τους πολίτες στο να μπορούν να έχουν ομαλή πρόσβαση στα φάρμακά τους -ακόμη κι εκείνοι οι φαρμακοποιοί που οι ίδιοι επλήγησαν από τη θεομηνία- έτσι θα πρέπει και η πολιτεία να εφαρμόσει επιτέλους το μέτρο στήριξης που η ίδια προώθησε για τη διευκόλυνση αυτών των ανθρώπων (δες εδώ).

Φαίνεται ότι τίποτε ωστόσο δεν έχει γίνει από τότε. Η κ. Λαζαροπούλου λοιπόν επανήλθε στο θέμα επισημαίνοντας ότι εξακολουθεί να μη εφαρμόζεται το ΦΕΚ και κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά που έχει κολλήσει όλο αυτό.

Το θέμα είναι ότι πλέον έχουν περάσει πάνω από τρεις μήνες από τότε που τέθηκε το θέμα, αμέσως μετά την μετά την κακοκαιρία «Daniel» κι ενώ σύμφωνα με το εν λόγω ΦΕΚ το οποίο συνυπέγραψαν ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, οι αποδεδειγμένα πληγέντες, εφόσον τελικά κάποια στιγμή εφαρμοστεί, προβλέπεται ότι θα απαλλάσσονται από τη συμμετοχή τους στα φάρμακα έως και τις 31 Μαρτίου 2024. Σε λίγο μπαίνουμε στο 2024… Πότε επιτέλους θα εφαρμοστεί;

«Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε που έχει σταματήσει αυτό, ανέφερε η κ. Λαζαροπούλου. Είναι καλό όλοι μαζί να συμβάλλουμε σε αυτό και γι’ αυτό βγαίνουμε και στις εκπομπές σας, για να μπορεί να γίνει να γίνει γνωστό και ίσως κάποιος αρμόδιος να μπορέσει να προχωρήσει λίγο το θέμα και να εφαρμοστεί. Μπήκαμε στον Δεκέμβριο, έρχονται δυνατές μέρες, γιορτινές για κάποιον κόσμο. Ο κόσμος δεν θα είναι το ίδιο φέτος. Θεωρούμε ότι εμείς που έχουμε τη δυνατότητα να τους βοηθήσουμε, είναι χρέος όλων μας να σταθούμε δίπλα τους».