ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Προτάσεις Φαρμακευτικού Συλλόγου και Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσ/νίκης στο ΑΠΘ για το Τμήμα Φαρμακευτικής

Προτάσεις Φαρμακευτικού Συλλόγου και Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσ/νίκης στο ΑΠΘ για το Τμήμα Φαρμακευτικής

Οι δύο φορείς έρχονται έμπρακτα να δείξουν ότι βρίσκονται κοντά στους φοιτητές και ότι υπολογίζουν στην καλή συνεργασία -που ήδη υπάρχει- με το Πανεπιστήμιο της πόλης. Έχει δε μεγάλη σημασία ότι η κίνηση αυτή έρχεται σε μία στιγμή που οι φοιτητές του εν λόγω Τμήματος λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει (δες εδώ), έχουν ανάγκη να δουν ότι έχουν στήριξη.

  

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Ευελπιστώντας στη θετική ανταπόκριση των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου της πόλης τους οι δύο φορείς καταθέτουν τρεις προτάσεις  εκπαιδευτικού & κοινωνικού χαρακτήρα που στοχεύουν στο να ενημερωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο φοιτητής της Φαρμακευτικής για το σημαντικό ρόλο του στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις δυνατότητες σταδιοδρομίας που του δίνονται, να έρθει επίσης από νωρίς σε επαφή με έναν χώρο που τονίζει την αξία της συνεργασίας και τη δύναμη που δίνει στους φαρμακοποιούς και εφόσον το επιθυμεί να έχει τη δυνατότητα, ως απόφοιτος του Τμήματος Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. να λάβει υποτροφία στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σύγχρονες Τάσεις στη Διοίκηση των Συνεταιρισμών» που διοργανώνει το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Ε.Α.Π. σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος.

Δείτε την επιστολή του Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης.

 

Αξιότιμοι - Αξιότιμες,

 

Με την παρούσα επιστολή ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (Ο.Σ.Φ.Ε.), αιτούνται:

 

1) Την πραγματοποίηση στους 5ετείς φοιτητές του Τμήματος Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. σεμιναριακού μαθήματος με τίτλο «Η εφοδιαστική αλυσίδα του Φαρμάκου & οι δυνατότητες σταδιοδρομίας των Φαρμακοποιών».

Στο σεμιναριακό αυτό μάθημα:

- θα αναλύεται η δομή της εφοδιαστικής αλυσίδας, θα επεξηγείται ο ρόλος των φαρμακαποθηκών εντός της αλυσίδας και θα παρουσιάζονται τα διαφορετικά πεδία στα οποία ένας φαρμακοποιός μπορεί να σταδιοδρομήσει επιστημονικά και επαγγελματικά.

- θα γίνεται ετησίως στους φοιτητές του 5ου έτους σπουδών, στα πλαίσια του μαθήματος Πρακτική Άσκηση Ι ή ΙΙ και θα περιλαμβάνει θεωρητικό και βιωματικό μέρος.

Το θεωρητικό μέρος θα διαρκεί 2-3 ώρες και θα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Τμήματος Φαρμακευτικής ή στην αίθουσα εκπαιδεύσεων του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης. Την εκπαίδευση θα αναλάβει στέλεχος της εφοδιαστικής αλυσίδας του συνεταιρισμού φαρμακοποιών με την επικουρία θεωρητικού υλικού που θα ετοιμαστεί από την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος.

Το βιωματικό μέρος θα διαρκεί 2-3 ώρες και θα πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις *1 του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης στο Ωραιόκαστρο, όπου οι φοιτητές θα ξεναγούνται στις εν λόγω εγκαταστάσεις αλλά θα έχουν και την ευκαιρία να συνομιλήσουν με στελέχη του συνεταιρισμού*2.

*1 Οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης είναι οι πλέον σύγχρονες στην νοτιοανατολική Ευρώπη και από τις πλέον σύγχρονες στο σύνολο της Ευρώπης.

*2 Το κόστος της μετάβασης των φοιτητών με ναυλωμένο λεωφορείο, από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης και επιστροφής τους στο σημείο της αφετηρίας, θα αναληφθεί από τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης.

 

2) Την ετήσια δωρεά στους πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ., εργαστηριακού ιματισμού («ποδιές»)*3.

*3 Η δωρεά πραγματοποιείται από τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης. Η ποδιά θα φέρει στην πλάτη της κοινωνικό μήνυμα που θα αναδεικνύει την αξία της συνεργασίας (π.χ. «Η δύναμη των φαρμακοποιών είναι η Συνεργασία»). Η διανομή του εργαστηριακού ιματισμού στους πρωτοετείς φοιτητές θα μπορούσε να γίνει κατά τη διάρκεια της ετήσιας τελετής υποδοχής που διοργανώνει το τμήμα Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ.

 

3) Την ανά εξάμηνο χορήγηση σε απόφοιτο του Τμήματος Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. υποτροφίας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σύγχρονες Τάσεις στη Διοίκηση των Συνεταιρισμών» που διοργανώνει το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Ε.Α.Π. σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος*4.

*4 Για την επιλογή του ωφελούμενου ατόμου, θα μπορούσε να γίνεται απεύθυνση στους τελειόφοιτους που ορκίστηκαν στο εκάστοτε τρέχον έτος προκειμένου να στείλουν αίτηση ενδιαφέροντος στην οποία θα αποτυπώνεται και ο λόγος για τον οποίο επιθυμούν να παρακολουθήσουν το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το κόστος της υποτροφίας αναλαμβάνει η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος.

 

Ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκριση σας