NEA

Μητσοτάκης: Κάνουμε πράξη τις επαγγελματικές και ακομμάτιστες διοικήσεις σε ΥΠΕ και νοσοκομεία

Μητσοτάκης: Κάνουμε πράξη τις επαγγελματικές και ακομμάτιστες διοικήσεις σε ΥΠΕ και νοσοκομεία

Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού υποψηφίων στις εξετάσεις για την επιλογή νέων διοικήσεων στις ΥΠΕ και τα νοσοκομεία εκφράζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι η μεγάλη συμμετοχή στο τεστ δεξιοτήτων που πραγματοποίησε το ΑΣΕΠ αποτελεί την πιο ηχηρή απάντησε σε όσους προεξοφλούσαν την αποτυχία του νέου συστήματος επιλογής διοικήσεων που προώθησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Το περασμένο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διεξαγωγή του πρώτου ηλεκτρονικού γραπτού διαγωνισμού (τεστ δεξιοτήτων) από το ΑΣΕΠ για όλες τις θέσεις Διοικητών, Αναπληρωτών Διοικητών και Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και των δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας.

To ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 94%. Τα υψηλά αυτά ποσοστά δίνουν μια ηχηρή απάντηση σε όσους διέδιδαν ότι το τεστ δεξιοτήτων δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ή ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τη διαδικασία επιλογής.
 
Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία αξιολόγησης δεξιοτήτων οριζοντίως στον Δημόσιο Τομέα, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ τυπικών και ουσιαστικών προσόντων. Χρησιμοποιούνται ήδη σε περισσότερες από 50 χώρες και διεθνείς οργανισμούς, καθώς και από μεγάλες εταιρείες διεθνώς και στην Ελλάδα.

Η υλοποίηση του νέου πλαισίου επιλογής διοικήσεων φορέων του Δημοσίου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ψηφίστηκε από τη Βουλή μόλις στα τέλη του περασμένου έτους, προχωρά με ταχείς ρυθμούς και υλοποιεί τη δέσμευσή μας για πιο επαγγελματική και ακομμάτιστη διοίκηση κρίσιμων για τους πολίτες οργανισμών του κράτους».