NEA

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του ΕΚΑΒ για τον τελικό Conference League

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του ΕΚΑΒ για τον τελικό Conference League

Σε αυξημένη ετοιμότητα όλα τα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου που εφημερεύουν στην 1η και 2η ΥΠΕ

 

Της Τάνιας Η. Μαντουβάλου

 

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το ΕΚΑΒ για τον τελικό Conference Leage που θα γίνει στην Opap Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, αύριο Τετάρτη 29 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του DailyPharmaNews το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου που εφημερεύουν στην 1η και 2η ΥΠΕ 28, για τις 29 και 30 Μαΐου. Βάσει του σχεδιασμού της 1ης ΥΠΕ τρία είναι τα Νοσοκομεία αναφοράς: Ο Ευαγγελισμός για τη νοσηλεία υψηλών προσκεκλημένων, το ΚΑΤ για ορθοπεδικά περιστατικά και το Σεισμανόγλειο για όλα τα υπόλοιπα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Εκπρόσωπος του ΕΣΚΕ (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο ΕΚΑΒ) θα βρίσκεται στη ΓΑΔΑ κατά την ημέρα του αγώνα, ώστε να υπάρχει πληρέστερος συντονισμός των δυνάμεων του ΕΚΑΒ με βάσει τα περιστατικά που θα προκύψουν.

Στην ευρύτερη περιοχή του γηπέδου, από το απόγευμα της Τετάρτης, έως τα ξημερώματα της Πέμπτης θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα 5 ασθενοφόρα, μία κινητή ιατρική μονάδα, (ΚΙΜ) και 4 μηχανές της Ομάδας Μοτοσυκλετιστών Άμεσης Επέμβασης του ΕΚΑΒ. Κατά τις ίδιες ώρες σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, θα είναι όλες οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ από τις όμορες περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας.

Παράλληλα σε αυξημένη ετοιμότητα θα τεθεί το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ). Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΕΤΙΚ ΕΚΑΒ ενεργοποιείται σε καταστάσεις όπως :φυσική μαζική καταστροφή, τεχνολογική μαζική καταστροφή, μαζικό συμβάν που αφορά τη δημόσια υγεία, τρομοκρατικά συμβάντα που απειλούν τη Δημόσια Υγεία. Το Τμήμα αυτό είναι υπεύθυνο για τη σύνταξη σχεδίων καθώς και για την εφαρμογή τους σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών και μαζικών απωλειών υγείας λόγω φυσικών η μη μαζικών καταστροφών. Συμμετέχουν μάλιστα γιατροί και πληρώματα του ΕΚΑΒ, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Στο ίδιο επιχειρησιακό πλαίσιο σε αυξημένη ετοιμότητα θα τεθεί και η ομάδα διαχείρισης κρίσεων του ΕΚΑΒ, (ΟΔΙΚ ΕΚΑΒ). Πρόκειται για το συντονιστικό όργανο που διαχειρίζεται όλες τις συνθήκες σε κρίση, το οποίο συστάθηκε το 2004 με απόφαση του Δ.Σ. για την αντιμετώπιση καταστροφών μεγάλης κλίμακας ατυχημάτων, και μαζικών απωλειών υγείας.