ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Οι 10 χώρες με τις υψηλότερες αμοιβές για τους φαρμακοποιούς

Οι 10 χώρες με τις υψηλότερες αμοιβές για τους φαρμακοποιούς

Με αφορμή τη γενική κινητοποίηση των φαρμακοποιών στη Γαλλία, -την πρώτη μετά από μία δεκαετία-  με κύρια αιτήματα την αντιμετώπιση των ελλείψεων φαρμάκων αλλά και την απαίτηση για υψηλότερες αμοιβές καθώς τα εισοδήματά τους λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης του κόστους ζωής ουσιαστικά συρρικνώνονται και δεν επαρκούν πλέον για να τα βγάλουν πέρα με αποτέλεσμα να κλείνουν το ένα φαρμακείο μετά το άλλο (δες εδώ), το DailyPharmaNews θεωρεί ενδιαφέρον να κάνει αναφορά σ’ ένα δημοσίευμα από το Academically.com (global healthcare Academy) που αναζητά τις επαγγελματικές ευκαιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο και αναφέρεται συγκεκριμένα στις 10 χώρες του κόσμου με τις υψηλότερες αμοιβές για τους φαρμακοποιούς.

 

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) που, όπως αναφέρεται, διαθέτουν έναν ακμάζοντα τομέα υγειονομικής περίθαλψης με έναν ταχέως αυξανόμενο πληθυσμό οι φαρμακοποιοί απολαμβάνουν προσοδοφόρους μισθούς, αφορολόγητο εισόδημα και την ευκαιρία να εργαστούν σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσφέρουν μέσο ετήσιο μισθό 42.800 δολάρια ΗΠΑ ($) σε φαρμακοποιούς.

Ακολουθεί η Ιρλανδία με το σχετικό σχολιασμό να τονίζει ότι η η δέσμευση της συγκεκριμένης χώρας για υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης υψηλής ποιότητας αντανακλά την ελκυστική αμοιβή που προσφέρεται στους φαρμακοποιούς. Η φαρμακοβιομηχανία της χώρας συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία της, παρέχοντας άφθονες ευκαιρίες για ειδικευμένους επαγγελματίες. Ο μέσος ετήσιος μισθός ενός φαρμακοποιού στην Ιρλανδία με τριετή εμπειρία είναι μεταξύ 45.442$ και 68.163$

Η Γερμανία, ως μία από τις οικονομικές δυνάμεις της Ευρώπης, προσφέρει ανταγωνιστικούς μισθούς για τους φαρμακοποιούς. Το καλά εδραιωμένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και η φαρμακευτική βιομηχανία της χώρας δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για επαγγελματική ανέλιξη. Οι φαρμακοποιοί στη Γερμανία κερδίζουν μέσο ετήσιο μισθό 49.519$.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους φαρμακοποιούς για να διασφαλίσει την ασφαλή και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, η ζήτηση για φαρμακοποιούς, σε συνδυασμό με μια ισχυρή υποδομή υγειονομικής περίθαλψης, συμβάλλει σε ανταγωνιστικούς μισθούς για τους επαγγελματίες σε αυτόν τον τομέα. Ένας φαρμακοποιός στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αναμένει μέσο ετήσιο μισθό 57.000$.

Η Σουηδία δίνει μεγάλη έμφαση στη δημόσια υγεία και οι φαρμακοποιοί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της χώρας. Οι ανταγωνιστικοί μισθοί, το υψηλό βιοτικό επίπεδο και το φιλόξενο περιβάλλον καθιστούν τη Σουηδία ελκυστικό προορισμό για φαρμακοποιούς που αναζητούν διεθνείς ευκαιρίες. Ο μέσος ετήσιος μισθός για τους φαρμακοποιούς στη Σουηδία είναι 70.465$.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στον Καναδά με ένα καλά εδραιωμένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και έναν πληθυσμό που γερνά ταχέως, προσφέρεται στους φαρμακοποιούς μια ευνοϊκή αγορά εργασίας και ανταγωνιστικούς μισθούς. Η δέσμευση της χώρας για προσβάσιμη υγειονομική περίθαλψη εξασφαλίζει σταθερή ζήτηση για ειδικευμένους επαγγελματίες. Ο Καναδάς προσφέρει μέσο ετήσιο μισθό 80.700$ στους φαρμακοποιούς.

Η Ελβετία γνωστή για το υψηλό βιοτικό της επίπεδο και το εξαιρετικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τους φαρμακοποιούς. Η φαρμακοβιομηχανία της χώρας και η δέσμευση για έρευνα και ανάπτυξη συμβάλλουν σε ελκυστικά πακέτα αποζημίωσης. Ο μέσος ετήσιος μισθός για τους φαρμακοποιούς στην Ελβετία κυμαίνεται από 83.600$ έως 127.000$.

Οι ΗΠΑ έχουν ποικίλο τοπίο στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, παρέχοντας στους φαρμακοποιούς διάφορες επαγγελματικές επιλογές. Οι μισθοί μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία και την εξειδίκευση, αλλά η συνολική αποζημίωση είναι συχνά υψηλότερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Όντας στην κορυφή, οι ΗΠΑ είναι γνωστό ότι προσφέρουν στους φαρμακοποιούς μέσο ετήσιο μισθό 133.000$.

Η Ισλανδία, παρά το μικρότερο πληθυσμό της προσφέρει στους φαρμακοποιούς ανταγωνιστικούς μισθούς και υψηλή ποιότητα ζωής. Η δέσμευση της χώρας στην υγειονομική περίθαλψη και η καλά ρυθμισμένη φαρμακευτική βιομηχανία την καθιστούν ελκυστική επιλογή για όσους αναζητούν ευκαιρίες σε διεθνές επίπεδο. Ο μέσος ετήσιος μισθός των φαρμακοποιών στην Ισλανδία είναι 106.000$.

Το ισχυρό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Αυστραλίας και ο αυξανόμενος πληθυσμός συμβάλλουν στη ζήτηση για ειδικευμένους φαρμακοποιούς. Οι ανταγωνιστικοί μισθοί, η ευνοϊκή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και η διαφορετική κουλτούρα καθιστούν την Αυστραλία ελκυστικό προορισμό για τους φαρμακοποιούς. Η Αυστραλία, μαζί με τη δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση σε μια ομοιογενή κοινωνία προσφέρει μέσο ετήσιο μισθό 100.000 δολάρια Αυστραλίας (AUD) στους φαρμακοποιούς.