ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ολοκληρώνεται η προσφορά της Eurobank για τους φαρμακοποιούς

Ολοκληρώνεται η προσφορά της Eurobank για τους φαρμακοποιούς

Επιτυγχάνεται έτσι η προσπάθεια του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για φθηνότερες και καλύτερες τραπεζικές υπηρεσίες προς το σύνολο του κλάδου

 

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Ενεργοποιήθηκε και λειτουργεί από σήμερα 19 Ιουνίου η ειδική τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του Business Banking από την Eurobank με σκοπό την υποστήριξη πιθανών ερωτημάτων – διευκρινήσεων προς ενημέρωση των φαρμακοποιών στο πλαίσιο της προσφοράς της τράπεζας για τα φαρμακεία όλης της χώρας.

Η ενεργοποίηση της εν λόγω γραμμής προβλεπόταν στην προσφορά της τράπεζας που εγκρίθηκε από τη διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ο ΠΦΣ έχοντας ως στόχο τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης των τραπεζικών προϊόντων που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους οι φαρμακοποιοί, μετά από συναντήσεις που είχε η διοίκησή του με  υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας αποφάσισε να εγκρίνει την εν λόγω προσφορά κρίνοντάς την ως απολύτως συμφέρουσα για τους φαρμακοποιούς.

Οι φαρμακοποιοί είναι αποδέκτες πληρωμών οι οποίες γίνονται από τους πελάτες με τραπεζικές κάρτες, εκδίδουν μεγάλο αριθμό επιταγών για την πληρωμή σε φαρμακαποθήκες και τους άλλους προμηθευτές τους, χρησιμοποιούν διατραπεζική υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων, δέχονται πληρωμές τρίτων μέσω διαφόρων τραπεζών κτλ.

Όπως ανέφερε στο DailyPharmaNews o Γενικός Γραμματέας του ΠΦΣ κ. Μανόλης Κατσαράκης ο Πανελλήνιος εκπροσωπώντας 10.000 φαρμακεία προσπάθησε και προσπαθεί να πετύχει συμφωνίες ώστε να μειώσει ή και να μηδενίσει σε κάποιες περιπτώσεις το κόστος χρήσης αυτών των προϊόντων και υπηρεσιών.  

Υπάρχουν τέτοιες υπηρεσίες που μέχρι τώρα δεν τις απολάμβαναν όλα τα φαρμακεία αλλά κάποιοι που είχαν συγκεκριμένο προφίλ και δεν τις παρείχαν και όλες οι τράπεζες μέχρι τώρα, σημειώνει ο κ. Κατσαράκης.

Όλα αυτά πλέον, καταλήγει ο Γ.Γ. του ΠΦΣ, είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση μείωσης του κόστους και εξοικονόμησης χρημάτων για το φαρμακείο και έπεται και η συμφωνία για τους Διανεμητικούς Λογαριασμούς και τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους αφού εκκρεμεί μία τηλεδιάσκεψη με όλους τους προέδρους των Συλλόγων και Διανεμητικών Λογαριασμών (όσων Συλλόγων λειτουργούν Διανεμητικούς Λογαριασμούς)  έτσι ώστε να επεκταθεί και να ενισχυθεί αυτή η συνεργασία για ακόμη μεγαλύτερο όφελος για τους φαρμακοποιούς της χώρας.    

Ο ΠΦΣ είναι ανοικτός σε κάθε συμφέρουσα συνεργασία για τα μέλη του.

Η Eurobank ήταν η πρώτη Τράπεζα η οποία ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις προτάσεις του ΠΦΣ και απέστειλε την αποκλειστική και ολοκληρωμένη προσφορά της για όλους τους φαρμακοποιούς της Ελλάδος στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του ΠΦΣ κ. Σεραφείμ Ζήκα για μία οριζόντια προσφορά της Eurobank την οποία έδινε μόνο σε «gold» πελάτες της. 

Στην προσφορά της τράπεζας που όπως προαναφέρθηκε έχει λάβει την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΦΣ, κυρίαρχο ρόλο παίζει το πακέτο συναλλαγών «Advanced for Business», το οποίο παρέχει :


- για νέες εγγραφές έως 31/12/2024, 12μηνη απαλλαγή από το τέλος των 7 ευρώ κάθε μήνα που απαιτείται για τη διατήρησή του,

Δωρεάν 1 Μπλοκ επιταγών κάθε μήνα 10 ή 25 φύλλων ανά μήνα, μέσω e-Banking ή EuroPhone Banking,

- Δωρεάν εκτέλεση απεριόριστων παγίων εντολών προς Οργανισμούς,

- Δωρεάν απεριόριστος αριθμός πληρωμών ΕΦΚΑ μέσα από το e-Banking,

- Δωρεάν έως 8 εισερχόμενα εμβάσματα εντός Ελλάδας κάθε μήνα σε ευρώ, με χρήση IBAN,

- Δωρεάν έως 8 μεταφορές χρημάτων εντός Ελλάδας κάθε μήνα και πληρωμές πιστωτικών καρτών άλλων τραπεζών, μέσω e-Banking ή EuroPhone Banking,

- Δωρεάν έως 8 πληρωμές λογαριασμών κάθε μήνα, μέσω e-banking και euro phone banking,

- Προνομιακό επιτόκιο 0,6 % στον όψεως των φαρμακοποιών με υπόλοιπο άνω των 20χιλ€. (Προϋπόθεση η πίστωση νέων κεφαλαίων ποσού τουλάχιστον 20 χιλ €. Ισχύει για μεταφορές που θα γίνουν έως 31/12/2024)

 

Προβλέπονται ακόμα:

  •  Χορήγηση ενός 1 Δωρεάν Τερματικού POS

- Τα φαρμακεία εμπίπτουν στην πολιτική χορήγησης δωρεάν τερματικού (ενσύρματου ή ασύρματου) με την προϋπόθεση ετήσιου τζίρου επιχείρησης > 200χ (βάσει του Ε3-κατάσταση οικονομικών στοιχείων)

- Δυνατότητα χορήγησης επιπλέον τερματικού εφόσον συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις (ανάγκη , τζίρος επιχείρησης)

- Προμήθεια POS 0,60 % για VISA/Master Κάρτες Eurobank και VISA/Master Λοιπών Τραπεζών για συναλλαγές εντός ΕΟΧ. (δηλαδή προμήθεια 0,60% ανεξάρτητα από την Τράπεζα από την οποία έχουν εκδοθεί αυτές οι κάρτες) 

 

  • Τραπεζική χρηματοδότηση μέσω του «Pos Cash Advance»

- Δίδεται άμεση τραπεζική χρηματοδότηση έως 50χιλ. ευρώ στην επιχείρηση βάσει του τζίρου του τελευταίου 12μήνου POS, με προνομιακή τιμολόγηση 4,9 % (πλέον εισφοράς Ν.128). Το χρεωστικό υπόλοιπο της χρηματοδότησης αποσβένεται σταδιακά από τις ημερήσιες συναλλαγές οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω του POS της EUROBANK.

  • Συγχρηματοδοτούμενα & Εγγυοδοτικά χρηματοδοτικά εργαλεία

- Invest EU RRF1 & ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ Εγγυοδοτικό (Έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων κεφαλαίων)

  • Έκπτωση 50% στα έξοδα αξιολόγησης
  • Κεφαλαίου Κίνησης ή & Επενδυτικού Σκοπού (Στέγη – Εξοπλισμός)
  • Eur 1m + spread 1,5 % - 2,7 % + εισφορά Ν.128.

 

  • Παράλληλα, τα φαρμακεία μπορούν να λάβουν επιπλέον κεφάλαια κίνησης με ευέλικτη διαδικασία έγκρισης για ποσά έως 50 χιλ. ευρώ άνευ εξασφαλίσεων, με προνομιακό επιτόκιο όπως περιγράφεται στην προσφορά.
  • Προβλέπεται ενέργεια επιβράβευσης του φαρμακοποιού επιχειρηματία (100 ευρώ επιστροφής) για την μεταφορά μισθοδοσίας έως 30/09/2024, σε έντοκους λογαριασμούς για τους υπαλλήλους. (0,70 %, για πρώτα 1000 ευρώ)
  • Παρέχεται επίσης επιπλέον έκπτωση στα ασφάλιστρα για τα προγράμματα ασφάλισης περιουσίας, επαγγελματικής ευθύνης, για προσωπικές ασφαλίσεις κλπ.