NEA

Cancersurvivors.gr: Νέα πλατφόρμα ενημέρωσης και υποστήριξης για τους επιβιώσαντες από παιδιατρικούς καρκίνους

Cancersurvivors.gr: Νέα πλατφόρμα ενημέρωσης και υποστήριξης για τους επιβιώσαντες από παιδιατρικούς καρκίνους

Η κοινότητα Cancer Survivors Ελλάδας  είναι ένας χώρος ενημέρωσης, υποστήριξης και έμπνευσης για την “επόμενη μέρα” μετά το τέλος της θεραπείας του καρκίνου.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ – Ενημέρωση για τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία», πιστή στην υπόσχεσή της να στηρίζει τους επιβιώσαντες του καρκίνου παιδικής και εφηβικής ηλικίας και τις οικογένειες τους, εγκαινιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πλατφόρμα ενημέρωσης και υποστήριξης για τους επιβιώσαντες από καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Οι παιδιατρικοί καρκίνοι είναι σπάνιοι, ωστόσο εκτιμάται ότι περίπου 15.000 παιδιά έως 15 χρονών νοσούν κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα νοσεί περίπου ένα παιδί την ημέρα. Σύμφωνα με στατιστικά δεδομένα, 1 παιδί κάθε 600 γεννήσεις θα αναπτύξει καρκίνο πριν τα 20 του χρόνια.

Το 80% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο στις ανεπτυγμένες χώρες θεραπεύεται. Χάρη στα υψηλά ποσοστά ίασης, αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη υπάρχουν 500.000 επιβιώσαντες από παιδιατρικό καρκίνο.

Το cancersurvivors.gr είναι το διαδικτυακό σημείο συνάντησης, των επιβιωσάντων από καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία, των οικογενειών τους αλλά και των επαγγελματιών υγείας, που στηρίζουν αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Η ομάδα υποστήριξής του cancersurvivors.gr αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες υγείας, συμπεριλαμβανομένων ψυχολόγων, γιατρών και κοινωνικών λειτουργών, όλοι με εξειδίκευση στην παιδική και εφηβική ογκολογία.

Η πλατφόρμα ενημέρωσης και υποστήριξης για τους επιβιώσαντες από παιδιατρικούς καρκίνους δημιουργήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των Humanizing Health Awards της Teva.

Περισσότερες πληροφορίες: https://karkinaki.gr/, info@karkinaki.gr και στο τηλέφωνο 210-7499306.