NEA

Για 9η χρονιά τα «Αθλητικά Μονοπάτια» σε 11 νησιά του Αιγαίου

Για 9η χρονιά τα «Αθλητικά Μονοπάτια» σε 11 νησιά του Αιγαίου

Ένα πρόγραμμα προώθησης της αθλητικής παιδείας, μέσω δράσεων που προάγουν την ψυχική και σωματική υγεία

 

Για 9η συνεχόμενη χρονιά συνεχίζεται το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια», το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε 11 απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου: : Άγιος Ευστράτιος, Αμοργός, Αστυπάλαια, Κάσος, Καστελλόριζο, Κίμωλος, Λειψοί, Νίσυρος, Τήλος, Φούρνοι και Ψαρά. Από την έναρξη του προγράμματος, το 2015, έχουν πραγματοποιηθεί χειμερινά και καλοκαιρινά προγράμματα σε 27 διαφορετικά νησιά της χώρας.

Τα «Αθλητικά Μονοπάτια» είναι ένα πρόγραμμα προώθησης της αθλητικής παιδείας, μέσω δράσεων που προάγουν την ψυχική και σωματική υγεία. Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών που ζουν μόνιμα σε απομακρυσμένα νησιά της χώρας μου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε παιδιά δημοτικού, μόνιμους κατοίκους του νησιού και θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου έως Σάββατο 20 Ιουλίου 2024. Οι μικροί μόνιμοι κάτοικοι των νησιών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκμάθηση κολύμβησης, αθλητικές δραστηριότητες, μουσικοκινητικά παιχνίδια, δημιουργικά εργαστήρια και πολλές άλλες δράσεις που προάγουν την υγεία, τη διατροφή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το φετινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκμάθηση κολύμβησης, ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, μουσικοκινητικά και κιναισθητικά παιχνίδια, παιχνίδια προσανατολισμού και συμπερίληψης, δημιουργικά εργαστήρια, κυνήγι θησαυρού καθώς και ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων που αφορούν στην υγεία, τη διατροφή και το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα προάγει τη δημιουργική ενασχόληση των παιδιών μέσω του αθλητισμού βάζοντας ως στόχο:

  • Την ανάπτυξη των βασικών κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών.
  • Τη βελτίωση της ψυχικής ευεξίας μέσω του ελεύθερου και δημιουργικού παιχνιδιού.
  • Την κοινωνικοποίηση των παιδιών (συμμετοχή των παιδιών σε ομαδικά παιχνίδια).

Το πρόγραμμα σχεδιάζεται και υλοποιείται από το 2015 από το Sports Excellence | Τμήμα Αθλητικής Αριστείας και την «Αναγέννηση & Πρόοδος», διεξάγεται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).