NEA

ΠΟΕΔΗΝ: Έκκληση στον υπουργό να επαναλειτουργήσει η Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων

ΠΟΕΔΗΝ: Έκκληση στον υπουργό να επαναλειτουργήσει η Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων

Οι μετακινήσεις γιατρών και άλλων υγειονομικών, στην Κρήτη, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, είναι σύνηθες φαινόμενο. Αυτό, όμως, δεν λύνει τα προβλήματα, αντιθέτως τα μεγιστοποιεί, αφού έχουμε συνεχείς παραιτήσεις λόγω εργασιακής εξάντλησης, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Από ανάλογους άστοχους χειρισμούς της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην Κρήτη έχουμε το λουκέτο στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων», επισημαίνει και εξηγεί το ιστορικό πίσω από την παύση λειτουργείας της συγκεκριμένης Κλινικής.

«Για να καλύψει τα κενά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, στο Ηράκλειο, λήφθηκε απόφαση (από την 7η ΥΠΕ) να μετακινείται και να καλύπτει εφημερίες η διευθύντρια της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Χανίων. Να διανύει, δηλαδή, συνεχώς 300 χιλιόμετρα με προβλήματα υγείας.

Τους προειδοποιήσαμε -εμείς και το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων- ότι προτίθεται να παραιτηθεί. Κανένα ενδιαφέρον. Τελικά, η διευθύντρια παραιτήθηκε και εργάζεται σε ιδιωτική κλινική της πόλης. Και τη γιατρό χάσαμε και η Παιδοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ δεν έλυσε τα προβλήματα στελέχωσης.

Μόνο, που με αυτούς τους χειρισμούς έβαλε λουκέτο η Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων και οι γονείς απευθύνονται σε εμάς καθημερινά για την ταλαιπωρία που υφίστανται να διακομίζονται στο ΠΑΓΝΗ. Έχουν στείλει και σχετικές επιστολές.

Η Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων έμεινε με έναν επικουρικό γιατρό και μία ιδιώτη που με φιλότιμο βοηθάει στις εφημερίες και τις διακομιδές. Σταμάτησαν οι νοσηλείες, σταμάτησαν τα χειρουργεία. Μόνο διακομιδές. Γίνονταν 100 χειρουργεία σε παιδιά το χρόνο και έβλεπαν 15 με 20 παιδιά την εβδομάδα στα εξωτερικά Ιατρεία. Τώρα, όλα τα περιστατικά πρέπει να πηγαίνουν στο Ηράκλειο.

Απευθύνουμε έκκληση στον υπουργό Υγείας για τη στελέχωση της κλινικής και την άμεση επαναλειτουργία της. Δεν είναι αίτημα μόνο της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και του Σωματείου του νοσοκομείου και όλων των κατοίκων των Χανίων», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.