ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Στη Μυτιλήνη το Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου

Στη Μυτιλήνη το Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εκπρόσωποι φορέων που ασχολούνται με το φάρμακο και καθηγητές πανεπιστημίου θα συμμετέχουν στο Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, 29 και 30 Ιουνίου στη Μυτιλήνη. Σκοπός του συνεδρίου να συζητηθούν και να κατατεθούν προτάσεις σχετικές με το πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον της φαρμακευτικής περίθαλψης στην Ελλάδα.

Το συνέδριο διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Δωδεκανήσου, Καλύμνου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου και Χίου, με την οργανωτική ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα λάβουν χώρα δυο «στρογγυλά τραπέζια» με θέματα συζήτησης: «Σύγχρονες προκλήσεις στην καινοτομία και την προσβασιμότητα στο φάρμακο» και «Υπηρεσίες προαγωγής υγείας μέσα από το φαρμακείο».

Επίσης θα γίνουν ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος που άπτονται των εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης στον χώρο του φαρμάκου, της διαχείρισης του πόνου από το φαρμακείο, της φαρμακευτικής κάνναβης για τη διαχείριση χρόνιων παθήσεων, της καταπολέμηση της παχυσαρκίας και της σημασίας της ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης για άτομα με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα τιμηθούν και οι:

- Dr Αντώνιος Αυγερινός, πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

- Παρασκευάς Δάλλας, επίκουρος καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Εργαστήριο Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Τμήμα Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ

- Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών, και Συνδιευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ELPEN.

Παράλληλα, με τις εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και έκθεση φαρμακευτικών προϊόντων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ