NEA

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στο Λαϊκό με... εσωκομματικά μηνύματα

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στο Λαϊκό με... εσωκομματικά μηνύματα

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Λαϊκό νοσοκομείο το οποίο ήταν σε γενική εφημερία πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου έγινε ενόψει της επίσκεψής του στο υπουργείο Υγείας και όχι μόνο...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να επισκεφθεί του Λαϊκό σχεδόν ταυτόχρονα με την εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, όπου δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, επέλεξαν με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους να αμφισβητήσουν τις βασικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη που κατά τη γνώμη τους οδήγησαν στη συρρίκνωση του εκλογικού ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ευθεία απάντηση στις επισημάνσεις Σαμαρά - Καραμανλή, δεν υπήρξε από το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν ότι ο κ. Μητσοτάκης με την επίσκεψή του στο νοσοκομείο παρακολούθησε ιδίοις όμμασι το «δρομολόγιο» ενός ασθενούς από την εισαγωγή του στα ΤΕΠ μέχρι τις εξετάσεις.

Οι ίδιες πηγές, μη κρύβοντας την ενόχλησή τους για τα εσωκομματικά «χτυπήματα», ανέφεραν ότι «ο καθένας κάνει τη δουλειά του σε αυτή τη χώρα»...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Λαϊκό συνοδευόταν μόνο από τον αρμόδιο υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς αιφνιδιάστηκαν βλέποντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στα ΤΕΠ φορούσε μάσκα, συνομίλησε με ασθενείς και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να κάνει δηλώσεις σχετικά με την λειτουργία των ΤΕΠ στο Λαϊκό. Για το θέμα αναμένεται να τοποθετηθεί συνολικά κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας την Τετάρτη. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι η κυβερνητική μηχανή χρειάζεται να «τρέξει» πιο γρήγορα και άμεσα τις μεταρρυθμίσεις με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό θα επισημάνει επίσης ότι ο ίδιος προσωπικά δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την περαιτέρω ενίσχυση και εκσυγχρονισμό των υποδομών του, αλλά και την ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τα θέματα αυτά ήταν άλλωστε και στις βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις που ανέλαβε η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν τις εθνικές εκλογές του 2023 και αφορούσαν μεταξύ άλλων την ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας, τη διενέργεια 10.000 προσλήψεων μέχρι το 2027, την ανταπόκριση του ΕΚΑΒ, για τις πρώτες βοήθειες σε 7 με 10 λεπτά από την κλήση, τη μείωση του χρόνου αναμονής για χειρουργικές πράξεις κατά 50% και μείωση χρόνου αναμονής στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών κατά 70% επίσης έως το τέλος του 2027.