NEA

Εγκρίθηκε από τον FDA φάρμακο για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ

Εγκρίθηκε από τον FDA φάρμακο για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ

 

Η Eli Lilly ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε το ενέσιμο φάρμακο Kisunla (donanemab-azbt) για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με πρώιμη συμπωματική νόσο του Αλτσχάιμερ (AD). 

Το φάρμακο έχει πλέον εγκριθεί για αυτήν την ένδειξη, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με ήπια γνωστική εξασθένηση (MCI) και εκείνων με ήπια άνοια σταδίου AD με επιβεβαιωμένη παθολογία αμυλοειδούς. 

Η μηνιαία θεραπεία με το φάρμακο είναι η «πρώτη και μοναδική θεραπεία στόχευσης πλάκας αμυλοειδούς με στοιχεία που υποστηρίζουν τη διακοπή της θεραπείας όταν αφαιρούνται οι πλάκες αμυλοειδούς, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο κόστος θεραπείας και λιγότερες εγχύσεις», σύμφωνα με το δελτίο τύπου. 

Η Anne White, εκτελεστική αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Lilly Neuroscience στην Eli Lilly and Company, σχολίασε: «Το Kisunla έδειξε πολύ σημαντικά αποτελέσματα για άτομα με πρώιμη συμπτωματική ΝΑ, που χρειάζονται επειγόντως αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές. Γνωρίζουμε ότι αυτά τα φάρμακα έχουν το μεγαλύτερο δυνητικό όφελος όταν οι άνθρωποι λαμβάνουν θεραπεία σε πρώιμο στάδιο της νόσου τους και εργαζόμαστε σκληρά σε συνεργασία με άλλους για να βελτιώσουμε την ανίχνευση και τη διάγνωση. Ευχαριστούμε θερμά τους ασθενείς και τους αγαπημένους τους για τη συμμετοχή στα κλινικά μας προγράμματα, καθώς και τους επιστήμονες και τους συνεργάτες της Lilly που επιμένουν επί δεκαετίες έρευνας. Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι κινδυνεύουν από αυτή την ασθένεια και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη».