NEA

Ακατάλληλο για χρήση το νερό στο Λουτράκι λόγω αυξημένης κατανάλωσης

Ακατάλληλο για χρήση το νερό στο Λουτράκι λόγω αυξημένης κατανάλωσης

Πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο και αφορά μόνο στην ευρύτερη εκτός σχεδίου περιοχή του Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας

 

Η Δημοτική Αρχή Λουτρακίου ενημερώνει τους δημότες ότι, λόγω της πολύ αυξημένης κατανάλωσης νερού σε συνδυασμό με τη λειψυδρία και τις συχνές διακοπές υδροδότησης που αυτές συνεπάγονται, το παρεχόμενο νερό όλης της ευρύτερης εκτός σχεδίου περιοχής Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δ.Κ. Ισθμίας, από Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και μέχρι νεότερης σχετικής ανακοίνωσης, δεν πληροί τις προδιαγραφές του «νερού ανθρώπινης κατανάλωσης».

Ως εκ τούτου το νερό στις συγκεκριμένες περιοχές δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως πόσιμο ή/ και για μαγείρεμα, αλλά θα είναι κατάλληλο μόνο για οποιαδήποτε άλλη οικιακή χρήση.

Το νερό που δεν πληροί τις προδιαγραφές του «νερού ανθρώπινης κατανάλωσης» και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για άλλες οικιακές χρήσεις αποτελεί ένα προσωρινό μέτρο και αφορά μόνο στην ευρύτερη εκτός σχεδίου περιοχή του Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας και συγκεκριμένα στις περιοχές: Άσπρα Χώματα, Κοΐδελα, Άνω Λειβαδάκι, Κλεφτοράχη, Ψυχικό, Σφαγεία, Πολύδροσο, Φιλοθέη, Παράδεισος, Πανόραμα, Οικισμός Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, Σουρλά-Κατουνίστρα, Άνω και Κάτω Καρμπούνάρι, , Πούσι-Μεϊντάνι, Περιοχή του Ισθμού μέχρι και την Hellas Can, Γαλότα και όλη η Δ.Κ. Ισθμίας (Ισθμία, Κυρά Βρύση, Καλαμάκι, Άρης, Κάβος, Αγία Μαρίνα, Αρίωνας, Άγιος Χαράλαμπος).

Με νεώτερη ανακοίνωση, η Δημοτική Αρχή Λουτρακίου ενημερώνει τους πολίτες ότι το νερό Λουτρακίου που παρέχεται εντός του αστικού ιστού του Λουτρακίου είναι ΠΟΣΙΜΟ.