NEA

Μισή... διαγραφή Πολάκη μετά την πρωτοφανή επίθεση σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη

Μισή... διαγραφή Πολάκη μετά την πρωτοφανή επίθεση σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη

Πολιτικό σεισμό προκάλεσε η πρωτοφανής επίθεση που εξαπέλυσε την Πέμπτη στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης σε βάρος συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Η επίθεση Πολάκη που καταδικάστηκε συλλήβδην από την κυβέρνηση, τον πρόεδρο της Βουλής και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είχε ως αποτέλεσμα την αποπομπή του βουλευτή Χανίων από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης, που πολλές φορές στο παρελθόν βρέθηκε αντιμέτωπος με την ποινή της διαγραφής, με την επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος της νομικής συμβούλου του υπουργού Υγείας Νατάσας Πετρούλια, υπερέβη τα εσκαμμένα και για μια ακόμη φορά έφερε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε θέση απολογούμενου για την συμπεριφορά του. Καταλυτική για τις εξελίξεις ήταν η στάση που κράτησε στην Επιτροπή η κα Αθηνά Λινού, η οποία αμέσως μετά την επίθεση Πολάκη πήρε τον λόγο και με έντονη συναισθηματική φόρτιση ζήτησε συγνώμη εκ μέρους του Παύλου Πολάκη για τη συμπεριφορά του.

Η εικόνα της Αθηνάς Λινού να δακρύζει για την άδικη και αήθη επίθεση Πολάκη προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την αντίδραση της Κουμουνδούρου με τον Στέφανο Κασσελάκη να ζητάει το βίντεο από την παρέμβαση Πολάκη και λίγη ώρα αργότερα να εισηγείται στον Σωκράτη Φάμελλο την αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.



Τι είπε ο Πολάκης
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, λαμβάνοντας τον λόγο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων όπου συνεχιζόταν η συζήτηση για την Ψυχική Υγεία, επιτέθηκε απρόκλητα στη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Ο βουλευτής σε έντονο ύφος της είπε: «Μην στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μου»...«Σε σας το λέω. Έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω» ανέφερε.

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», δήλωσε η κα. Λινού και αμέσως μετά έλαβαν τον λόγο οι βουλευτές κ. Θ. Παπαθανάσης και Σπ. Μπιμπίλας που επίσης κατήγγειλαν τη συμπεριφορά Πολάκη.

«Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο @syriza_gr θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά» ήταν το σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη.

Τον τόνο των αντιδράσεων για τη συμπεριφορά Πολάκη έδωσε πάντως ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ο οποίος από το γραφείο του όπου βρισκόταν κατευθύνθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας και ανακοίνωσε την απόφασή του να περικοπεί ο μισθός του βουλευτή Χανίων.

Ο κ. Τασούλας χαρακτήρισε τη συμπεριφορά Πολάκη απεχθή, απαράδεκτη και αηδιαστική και φανερά ενοχλημένος ανέφερε: «Ειλικρινά πιστέψτε με ότι όση φιλοδοξία και να περιέχει να είναι κανείς Πρόεδρος της Βουλής, τέτοιες ώρες ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους».



Ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ... λέει ο Κασσελάκης
Παρά την ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης Πολάκη, ο ίδιος δεν αισθάνθηκε ότι έκανε κάτι το επιλήψιμο. Σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής επιτέθηκε μάλιστα στην κα Λινού λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να ζητά συγνώμη εκ μέρους του ενώ πήγε στην αίθουσα της Ολομέλειας για να πάρει τον λόγο αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για να παρακολουθήσει την ομιλία Κασσελάκη παρά το γεγονός ότι λίγα λεπτά πριν ο κ. Φάμελλος είχε ανακοινώσει την αποπομπή του!

Τελικά ο κ. Πολάκης δεν πήρε τον λόγο στην Ολομέλεια ούτε κάθισε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Επανήλθε όμως με νέα ανάρτησή του με την οποία επιτέθηκε εκ νέου στην κα Λινού.

«Κανένας δεν μπορεί να ζητάει συγνώμη για μένα... Τη διαγραφή την αποφασίζει ο λαός και κανένας άλλος. Όσο περνάει η ώρα τόσο φαίνεται το στήσιμο με τα ψεύτικα δάκρυα και τη «συγγνώμη» εκ μέρους μου από τη Λινού που έδωσε την πάσα και εκτός και εντός» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το σίριαλ Πολάκη δεν φαίνεται να τελείωσε πάντως με την μισή διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής Χανίων μπορεί να έφυγε από την ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει ωστόσο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και της Πολιτικής Γραμματείας καθώς δεν πρόκειται να παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κλείνοντας τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά στο επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του Παύλου Πόλακη και της συνεργάτιδος του Άδωνι Γεωργιάδη στην οποία επιτέθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

«Αισθάνομαι άσχημα για την απόφαση που αναγκάστηκα να πάρω. Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση γιατί πραγματικά τον αγαπώ κι έχει κάνει σπουδαία δουλειά στο υπουργείο Υγείας και στα νοσοκομεία της χώρας. Όπου πήγαινα, μου μιλούσαν για αυτόν» είπε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και συνέχισε: «Αλλά στη Βουλή πρέπει να είμαστε θεσμικοί και να μιλάμε με τον ανάλογο σεβασμό σε όλους. Ο Παύλος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέσα στη Βουλή υπάρχουν και όρια και η ΝΔ έχει προσβάλει τον χώρο της Βουλής με διάφορες αντιθεσμικές της δράσεις».