NEA

ΠΟΕΔΗΝ: Διοικητής Νοσοκομείου παραιτείται, διορίζεται ως γιατρός και ξαναγίνεται διοικητής!

ΠΟΕΔΗΝ: Διοικητής Νοσοκομείου παραιτείται, διορίζεται ως γιατρός και ξαναγίνεται διοικητής!

Ένα ελληνικό παράδοξο, κατήγγειλαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για Διοικητή Νοσοκομείου, που παραιτήθηκε για να αναλάβει μόνιμη θέση γιατρού, ενώ 7 μήνες μετά επέστρεψε σε διοικητική θέση, ως προσωρινός διοικητής...

Σύμφωνα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, παραιτήθηκε από τη διοίκηση για να αναλάβει -με ιδιαίτερη ευκολία- μάχιμη θέση γιατρού, σε δημόσιο νοσοκομείο στην ίδια πόλη, και συγκεκριμένα μόνιμου Ιατρού επιμελητή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Μάλιστα, 7 μήνες αργότερα, ξαναδιορίζεται προσωρινός διοικητής στο ίδιο νοσοκομείο!

«Δεν εξετάζουμε εάν ο Διοικητής του Νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης ήταν καλός ή όχι. Εξετάζουμε την κοροϊδία στο σύστημα, την ώρα που ψάχνουμε γιατρούς να στελεχώσουμε τα δημόσια νοσοκομεία. Πήρε τη θέση ή όχι ενός άλλου μάχιμου γιατρού; Προσωρινός διοικητής διορίστηκε, προφανώς, για λίγους μήνες έως τον διορισμό των νέων διοικητών. Δεν μπορούσε να βρεθεί ένας άλλος;», διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλλοντας την εξαπάτηση του συστήματος και την ευκολία με την οποία εκμεταλλεύτηκε, τις «τρύπες» του και εναλλασσόταν μεταξύ διοικητικής θέσης και θέσης ιατρού ο συγκεκριμένος υγειονομικός.