ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Πώς να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα!

Πώς να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα!

photo

 

Το ανοσοποιητικό σύστημα μας προστατεύει από βλαβερά στοιχεία και μικροσκοπικούς οργανισμούς που προκαλούν ασθένειες και για αυτό είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το ενισχύουμε καθημερινά.

Πρόσεξε τη διατροφή σου

H σωστή διατροφή ενδυναμώνει την άμυνα του οργανισμού. Πρέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία στις βιταμίνες (C, A,E) και να προσπαθούμε να καταναλώνουμε πολλά αντιοξειδωτικά όπως φρούτα και λαχανικά.

Περιόρισε το αλκοόλ

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και να σε κάνει να αρρωσταίνεις πιο συχνά. Για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος, οι άντρες δεν θα πρέπει να πίνουν πάνω από δύο ποτά τη μέρα, ενώ για τις γυναίκες το όριο είναι το ένα ποτό.

Κινήσου

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να ενισχύσετε την άμυνα του ανοσοποιητικού σου συστήματος είναι η άσκηση, ιδιαίτερα η αερόβια άσκηση. Oι ειδικοί συμφωνούν ότι η συστηματική άσκηση τονώνει την άμυνα του οργανισμού, ενώ συμβάλλει στη μακροζωία.

Κοιμήσου καλά!

Χωρίς αρκετό ύπνο, το ανοσοποιητικό σου σύστημα εξασθενεί και δεν μπορεί να καταπολεμήσει εξίσου αποτελεσματικά τις ασθένειες. Οι ενήλικες χρειάζονται εφτά με εννιά ώρες ύπνου κάθε βράδυ.