ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Διατροφικές διαταραχές

Διατροφικές διαταραχές

Με αφορμή την παγκόσμια εβδομάδα ευαισθητοποίησης γύρω από τις διατροφικές διαταραχές (NEDAwareness), που έχει καθιερωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Διατροφικών Διαταραχών (NEDA=National Eating Disorders Association) των ΗΠΑ, η διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών, Μαρία Τσιάκα, καθώς και η ομάδα της διοργανώνουν δράση κινητοποίησης με θέμα «Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις διατροφικές διαταραχές».

Η συγκεκριμένη δράση, που υποστηρίζεται από τον NEDA, περιλαμβάνει πέντε απογευματινές ομιλίες με γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων: γιατρών, ψυχολόγων και διαιτολόγων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως και τις 10 Μαρτίου και ώρες 19.00-21.30, στο Aegean College, στο κέντρο της Αθήνας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των ομιλιών:

Δευτέρα 6 Μαρτίου: Μαρία Τσιάκα, Διευθύντρια και Ιδρύτρια του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών, «Οι μύθοι και οι αλήθειες γύρω από τη νόσο». Γιατί ήρθε η ώρα να εξαλείψουμε και να μειώσουμε το κοινωνικό στίγμα. Συντονίζει η δημοσιογράφος-συγγραφέας Εύα Ντελιδάκη.

Τρίτη 7 Μαρτίου: Ηρακλής Αβραμόπουλος, Παθολόγος Ιατρείο Υπέρτασης Νοσοκομείου Υγεία, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Καρδιαγγειακής Υγείας, «Ο ρόλος του παθολόγου στην διάγνωση και αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών». Γιατί ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την άμεση εμπλοκή των ιατρών στην αντιμετώπιση της νόσου. Συντονίζει η δημοσιογράφος Νεκταρία Καρακώστα.

Τετάρτη 8 Μαρτίου: Δρ. Αλεξία Κατσαρού, Διαιτολόγος, «Οι στρατηγικές πρόληψης και αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας και των διατροφικών διαταραχών». Γιατί ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε αν τα μέχρι τώρα προγράμματα παχυσαρκίας χρήζουν επαναξιολόγησης, ως προς την αποτροπή της ανάπτυξης των διατροφικών διαταραχών μέσα στην εφηβεία. Συντονίζει η δημοσιογράφος Τάνια Μαρκουτσά.

 

Πέμπτη 9 Μαρτίου: Κώστας Μπλέτσος, Ψυχολόγος Παιδοψυχιατρικής Μονάδας Σισμανογλείου Νοσοκομείου, «Εφηβεία και διατροφικές διαταραχές, ο ρόλος των social media στην ανάπτυξη και διατήρηση της νόσου». Γιατί ήρθε η ώρα να μάθουμε σε ποιο βαθμό οι έφηβοι επηρεάζονται από τα social media, ώστε οι γονείς να μπορέσουν να τους προστατεύσουν.