ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Αναστάτωση στους ειδικευόμενους γιατρούς από μία... γνώμη του προέδρου του ΚΕΣΥ!

Αναστάτωση στους ειδικευόμενους γιατρούς από μία... γνώμη του προέδρου του ΚΕΣΥ!

Μπορεί ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Κώστας Μάρκου να υπέπεσε πρόσφατα σε... φάουλ, και μάλιστα μέσα στη... μικρή περιοχή, αλλά ουδεμία προσωπική του γνώμη δεν αποτελεί όχι μόνον απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αλλά ούτε καν γνωμοδότηση του Συμβουλίου.

 

Ο λόγος για τη δήλωση του Κώστα Μάρκου, σύμφωνα με την οποία οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν είναι εργαζόμενοι, αλλά εκπαιδευόμενοι, συνεπεία του οποίου θα μπορούσε να είναι - αυτό δεν το ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ - η κατάργηση της αμοιβής για το έργο το οποίο προσφέρουν οι ειδικευόμενοι γιατροί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας.

 

Μπορεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να μην πράττει σωστά όταν αφήνει αναπάντητες τις σχετικές ανησυχίες, τις οποίες εκφράζουν το Κίνημα Νέων Ιατρών και το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, μπορεί η σιωπή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να εκληφθεί από ορισμένους - καλοπροαίρετους, ασφαλώς - ως συνενοχή στην ενδεχόμενη κατάργηση της αμοιβής για τους ειδικευόμενους γιατρούς, αλλά δεν είναι, την ίδια στιγμή, δόκιμο μία προσωπική άποψη του προέδρου του ΚΕΣΥ να αντιμετωπίζεται είτε ως επίσημη γνωμοδότηση του ιδίου του ΚΕΣΥ είτε ακόμη - ακόμη ως επικείμενη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η οποία γνωρίζει κάλλιστα και από πρώτο χέρι και το τιτάνιο έργο το οποίο προσφέρουν οι ειδικευόμενοι γιατροί στο ΕΣΥ, αλλά και τι σημαίνει μία ενδεχόμενη αναστάτωση σε αυτή την κατηγορία των γιατρών του δημοσίου συστήματος Υγείας της χώρας μας...