ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

... ή με ποιον απλό τρόπο μπορείς να χάσεις το δίκιο σου!

... ή με ποιον απλό τρόπο μπορείς να χάσεις το δίκιο σου!

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

 

Όσο κι εάν προσπαθούμε, δεν καταφέρνουμε να αντιληφθούμε γιατί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κάνει ό,τι περνά από το «χέρι» της, προκειμένου να υπερβάλλει εμφανώς, δηλαδή προκειμένου να χάνει το δίκιο της…

 

Τι θέλει να πει, άραγε, η ΠΟΕΔΗΝ με την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε χθες το πρωί;

 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η ΠΟΕΔΗΝ... καταγγέλλει στην ανακοίνωσή της ότι ένα ασθενοφόρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) έπαθε... βλάβη, λίγο πριν παραλάβει ένα επείγον περιστατικό. Μάλιστα. Και; Τι σημαίνει αυτό, όταν είναι η ίδια η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ η οποία εξηγεί, στη συνέχεια, ότι το επείγον περιστατικό παρέλαβε και μετέφερε άλλο ασθενοφόρο; Ποιο το πρόβλημα; Από την μύγα ξύγκι, λέει ο λαός μας...

 

Για την ιστορία, η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ... καταγγέλλει ως εξής τη βλάβη του ασθενοφόρου:

 

"Κλήθηκε από τον Ιατρό του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων Ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ Λάρισας, για τη διακομιδή Ασθενούς εκτάκτου περιστατικού. Το Ασθενοφόρο που ξεκίνησε από την Λάρισα να παραλάβει τον Ασθενή έπαθε βλάβη στα Φάρσαλα, έξω από το Κέντρο Υγείας. Ευτυχώς.

Οι Διασώστες μετέφεραν τον Ασθενή με το Ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων που ήταν παρκαρισμένο. Το χαλασμένο Ασθενοφόρο φορτώθηκε σε όχημα οδικής βοήθειας και επέστρεψε στο ΕΚΑΒ Λάρισας".

 

Μα, δεν είναι προφανές ότι κάθε άλλο παρά χρειαζόταν όλη αυτή η ιστορία για να μας πει η ΠΟΕΔΗΝ ότι στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων δεν υπήρχαν διασώστες; Γιατί αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Στο Κέντρο Υγείας υπήρχε ασθενοφόρο, αλλά όχι διασώστες.

Όσο για τα ασθενοφόρα, ακόμη και καινούρια να είναι, βλάβες θα σημειώνουν και σε αυτό θα συμφωνούσαν ακόμη και τα ίδια τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ, τα οποία έγραψαν την ως άνω ανακοίνωση.

 

Ας ελπίσουμε ότι η χθεσινή ήταν η τελευταία φορά κατά την οποίαν η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει αυτογκόλ και χάνει το δίκιο της, γιατί δίκιο έχει η Ομοσπονδία όταν μιλάει για σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και οχημάτων στο ΕΚΑΒ, δίκιο έχει όταν μιλάει για την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πλέον κάθε τομέας του δημοσίου συστήματος Υγείας στη χώρα μας.

 

Αλλά να μην υπερβάλλουμε. Προπαντός να μην υπερβάλλουμε.