ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

ΠΕΦ: Διεκδικούμε να έρθει στην Ελλάδα η έδρα του ΕΜΑ

ΠΕΦ: Διεκδικούμε να έρθει στην Ελλάδα η έδρα του ΕΜΑ

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) συμμετείχε ενεργά στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 3 Μαΐου, στην Περιφέρεια Αττικής, με θέμα τη διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicine Agency- ΕΜΑ) από την Ελλάδα.

Η διεκδίκηση της έδρας του ΕΜΑ, η οποία σήμερα βρίσκεται στο Λονδίνο, είναι απόρροια της επικείμενης αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς δεν μπορούν να εδρεύουν ευρωπαϊκά όργανα σε χώρες μη μέλη.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θεόδωρος Τρύφων, τόνισε τη σημασία της επιτυχούς διεκδίκησης της έδρας του ΕΜΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανάταση της ελληνικής οικονομίας. Συζητήθηκαν τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ο σχετικός φάκελος, καθώς και το χρονοδιάγραμμα και η συμβολή των εμπλεκομένων φορέων στην προετοιμασία και κατάθεσή του. Η ΠΕΦ δεσμεύτηκε να υποστηρίξει εμπράκτως την κίνηση διεκδίκησης, παρέχοντας την απαιτούμενη τεχνογνωσία για την αποτελεσματική καταγραφή των σχετικών στοιχείων και τη σύνταξη του φακέλου.

Τη συνάντηση συντόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και συμμετείχαν επίσης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Εξωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του Πανεπιστημίου Αθηνών.