ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη για τα ΜΥΣΥΦΑ

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη για τα ΜΥΣΥΦΑ

Από το Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Λίγες μόλις μέρες μετά τη συνάντηση των φαρμακοποιών με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, κατά τη διάρκεια της οποίας τους ενημέρωσε για τις τελικές διατάξεις που αφορούν τα φαρμακεία και συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της αξιολόγησης με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Λουράντο να δηλώνει ικανοποιημένος για τις εξελίξεις στο θέμα των ΜΥΣΥΦΑ-ΓΕΔΙΦΑ, ήρθε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης να ταράξει τα νερά αναφερόμενος στο συγκεκριμένο πολύ ευαίσθητο για τους φαρμακοποιούς θέμα.

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τη δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου υπεραμύνθηκε της πολιτικής του απόφασης το καλοκαίρι του 2015 να πάνε όλα τα ΜΥΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει «κρυφτούλι» - όπως τόνισε χαρακτηριστικά- που στέλνει μόνο ένα μέρος τους (ΓΕΔΙΦΑ) εκτός φαρμακείων.

 

Είπε συγκεκριμένα:

«Τα ΜΥΣΥΦΑ, είχε αποφασιστεί από το καλοκαίρι του 2015, στο τρίτο μνημόνιο, ήμουν εισηγητής, γι’ αυτό το υπογραμμίζω,  να πάνε και στα σούπερ μάρκετ όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Από κει και πέρα η κυβέρνηση παίζει ένα κρυφτούλι! Έβγαλε μία υπουργική απόφαση η οποία περιορίζει το εύρος. Μετά τον περιορισμό του εύρους ήρθε μία αλλαγή στις συσκευασίες. Έχει μπερδευτεί το πράμα και δεν μπορεί να πάρει σάρκα και οστά. Και αυτήν την ώρα δεν χρειάζεται νόμος στην πραγματικότητα. Χρειάζεται τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης. Γι’ αυτό γίνεται όλη αυτή η συζήτηση»

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Χατζηδάκη προκάλεσαν μάλιστα τη μήνι του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη ο οποίος δήλωσε:

«Ο κ. Χατζηδάκης  ζει στον δικό του κόσμο. Κι όσο περνάει ο χρόνος γίνεται ακόμα χειρότερος. Αναπολεί την καταστροφική πολιτική του σταδιοδρομία στο υπουργείο ανάπτυξης, ίσως θέλοντας να θυμίσει στα μεγάλα συμφέροντα ότι αν ήταν υπουργός θα τους εξυπηρετούσε 
καλύτερα από τους σημερινούς κυβερνώντες.

Αυτό λέγεται πολιτικό κατάντημα!!!

 

Εντάξει κ. Χατζηδάκη τα μεγάλα συμφέροντα δεν ξεχνούν ότι στην Ελλάδα έχουν ένα δικό τους άνθρωπο, που όποτε χρειασθεί σπεύδει να τους βοηθήσει. Αλλά δεν ξεχνούμε και όλοι οι άλλοι....».