ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

O Ξανθός υποβαθμίζει τον Μπασκόζο...

O Ξανθός υποβαθμίζει τον Μπασκόζο...

Δεν λάβαμε καμία εξήγηση ή άλλη αιτιολόγηση, αλλά καταφανέστατα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έθεσε τον έναν γενικό γραμματέα ιεραρχικά πάνω από τον άλλον γενικό γραμματέα στη... νέα επιτροπή του υπουργείου Υγείας για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης!

 

Σα να μην έφτανε αυτό, ο Ανδρέας Ξανθός δημιούργησε, μάλιστα, και μία εμφανώς κενή περιεχομένου θέση... αντιπροέδρου στην εν λόγω επιτροπή, προκειμένου να θέσει δεύτερον τη τάξει τον τέως πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης!

 

Έτσι, ως πρόεδρος της... νέας επιτροπής ορίσθηκε ο γενικός γραμματέας Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος, με... αντιπρόεδρο τον γενικό γραμματέα Δημοσίας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο!

 

Νομίζουμε, όμως, ότι θυμόμαστε καλά πως είναι ο ίδιος ο Ανδρέας Ξανθός εκείνος ο οποίος "πάγωσε" τη λειτουργία της προηγούμενης επιτροπής υπό τον Γιάννη Μπασκόζο και, μάλιστα, ενώ η επιτροπή είχε προχωρήσει στη συζήτηση και την κωδικοποίηση πολύ σοβαρών θεμάτων σχετικά με την παρακολούθηση, την εξέλιξη και τη συγκράτηση της δημοσίας φαρμακευτικής δαπάνης, εξωνοσοκομειακής και νοσοκομειακής.