ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Δωρεές στα νοσοκομεία της Κρήτης από μία 90χρονη

Δωρεές στα νοσοκομεία της Κρήτης από μία 90χρονη

Αυτά που κάποιοι κλέβουν για να κερδίσουν χρήματα, είναι  αυτά που κάποιοι άλλοι δώρισαν από το υστέρημα ίσως όχι του πορτοφολιού αλλά της καρδιάς τους…

  

Ο λόγος για τα γαστροσκόπια και κολονοσκόπια που έχουν κλαπεί τις τελευταίες μέρες από τα Νοσοκομεία «Άγιος Σάββας», Βόλου, Πανεπιστημιακό Λάρισας και Γενικό Λαμίας. Αλλά και για μια πονεμένη υπερήλικη στην Κρήτη, που μετουσίωσε την απώλεια σε δωρεά!

Πανεπιστημιακά ιδρύματα, την Εκκλησία, αλλά και νοσοκομεία στηρίζει οικονομικά με τις δωρεές της, στη μνήμη του συζύγου και των δυο παιδιών της που έχουν φύγει από τη ζωή, η 90 ετών φιλόλογος Στυλιανή Κατσαράκη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς», Μετά τη δωρεά 100.000 ευρώ για υποτροφίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και μιας τριόροφης οικοδομής στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας Μασταμπά, η κυρία Κατσαράκη πρόσφερε το ποσό των 50.000 ευρώ στο Γαστρεντερολογικό Τμήμα του Βενιζελείου και συγκεκριμένα δύο κολονοσκόπια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δωρήτρια έχει δηλώσει την πρόθεσή της να προσφέρει επιπλέον 50.000 ευρώ για την ενίσχυση ενός ακόμη τμήματος του νοσοκομείου. Η Στυλιανή Κατσαράκη, δώρησε τα ιατρικά μηχανήματα στο Βενιζέλειο στη μνήμη του γιου της Σταύρου. Πριν λίγες μέρες δημοσιοποιήθηκε από τον Ιερό Ναό της Παναγίτσας Μασταμπά, η δωρεά της οικοδομής που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία και είναι έκτασης άνω των 700τ.μ.

Οι εργασίες στην οικοδομή σταμάτησαν το 1980 όταν έφυγε από τη ζωή ο σύζυγός της.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης τον Απρίλιο του 2016 με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματος αποδέχτηκε το ποσό των 100.000 ευρώ, που δώρισε στο ίδρυμα η Στυλιανή Κατσαράκη στη μνήμη του γιου της Γεωργίου Ι. Κατσαράκη, με σκοπό το ποσό αυτό να διατεθεί αποκλειστικά σε υποτροφίες “πανεπιστημιακών υποτρόφων” με την ονομασία “Υποτροφίες Γεωργίου Ιωάννου και Στυλιανής Κατσαράκη”.

Η δωρήτρια γεννήθηκε στη Βιάννο, σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δίδαξε σε σχολεία του Ηρακλείου και της ευρύτερης περιοχής. Ζει στο Ηράκλειο και παραμένει ενεργός πολίτης με τις δωρεές της σε άτομα και ιδρύματα που επιθυμεί να στηρίξει. Όλες οι δωρεές της είναι αφιερωμένες στη μνήμη των δικών της ανθρώπων, του συζύγου και των παιδιών της, που έχουν φύγει από τη ζωή.

 

Μ.Τ.