ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

ΕΣΥ: Ποια μέτρα έχετε λάβει για να μην επαναληφθεί η αθλιότητα;

ΕΣΥ: Ποια μέτρα έχετε λάβει για να μην επαναληφθεί η αθλιότητα;

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

Ουδείς έχει δικαίωμα να «αξιοποιεί» αντιπολιτευτικά τη σωρεία κλοπών των τελευταίων ημερών εις βάρος νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας.

Ουδείς θα έπρεπε να μετατρέπει τους αγνώστους εγκληματίες σε παράγοντα της κομματικής αντιπαράθεσης για τα θέματα της Υγείας στη χώρα μας.

Δεν μπορεί ο πάσα ένας ειδεχθής εγκληματίας κατά του ΕΣΥ – γιατί τέτοιοι είναι οι δράστες, με σιγουριά – να παρεμβαίνει άμεσα ή δια «αντιπροσώπων» στο δημόσιο διάλογο, τον τόσο «φτωχό», για την παρούσα κατάσταση του δημοσίου συστήματος Υγείας της χώρας μας!

Από την άλλη πλευρά, όμως, θα περίμενε κανείς από την ίδια την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πράξει κάτι πιο δραστικό και αποτελεσματικό, και όχι να περιορίζεται στη διανομή των δελτίων Τύπου των διοικήσεων των νοσοκομείων Λαμίας, Βόλου, Λάρισας, καθώς και του αντικαρκινικού νοσοκομείου της Αθήνας «Άγιος Σάββας», τα οποία μας «πληροφορούν» για όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά δια του αστυνομικού ρεπορτάζ…

Στο «Άγιος Σάββας» οι πληροφορίες του dailypharmanews.gr λένε ότι οι ειδεχθείς εγκληματίες αφαίρεσαν ιατρικά μηχανήματα μίας συγκεκριμένης προμηθεύτριας εταιρείας… Να μας πει το υπουργείο Υγείας εάν το ίδιο συνέβη και στις περιπτώσεις των υπολοίπων τριών νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας.

Στο «Άγιος Σάββας» ο διοικητής του ιδρύματος Γιώργος Δενδραμής έκανε λόγο για «στοχευμένη ενέργεια, η οποία φαίνεται ότι είχε σκοπό να μην μπορεί για ολόκληρους μήνες εφεξής να λειτουργεί το γαστρεντερολογικό τμήμα του νοσοκομείου, καθώς και να μην υπάρχει για μήνες η δυνατότητα διενέργειας μίας συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης χωρίς τομή». Να μας πει το υπουργείο Υγείας ποια είναι τα πρακτικά αποτελέσματα επί της καθημερινής λειτουργίας των τεσσάρων νοσοκομείων του ΕΣΥ, τα οποία επλήγησαν από τους εγκληματίες.

Στο τέλος – τέλος της γραφής, να μας πει το υπουργείο Υγείας ποια μέτρα έχει ήδη λάβει – γιατί πιστεύουμε ότι θα έχει ήδη λάβει αυστηρά μέτρα – προκειμένου να μην επαναληφθεί για πέμπτη και έκτη φορά η εν λόγω αθλιότητα εις βάρος του δημοσίου συστήματος Υγείας και της δημοσίας περιουσίας.

Θα περιμένουμε για πολύ;