ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Η ELPEN στηρίζει τους κατοίκους 7 ακριτικών νησιών

Η ELPEN στηρίζει τους κατοίκους 7 ακριτικών νησιών

Επί 17 έτη, η ELPEN ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Ομάδας Αιγαίου, για την κάλυψη αναγκών στον τομέα της υγείας κατοίκων μικρών και άγονων νησιών.

Έτσι και φέτος, στον 23ο Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου, που επισκέφθηκε τα νησιά Θύμαινα, Φούρνοι, Δονούσα, Αμοργός, Αστυπάλαια, Ίος, Κουφονήσι, από 11 έως 22 Μαΐου 2017, η εταιρεία κάλυψε εξ ολοκλήρου το κόστος των 485 εργαστηριακών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν οι κάτοικοι 7 των νησιών.

 Το ταξίδι του 23ου Διάπλου του Αιγαίου –μία από τις δράσεις που δίνουν ελπίδα στο δοκιμαζόμενο πληθυσμό της χώρας– ξεκίνησε στις 11 Μαΐου και ολοκληρώθηκε στο Κουφονήσι στις 22 Μαΐου 2017. Την ομάδα αποτελούσαν γιατροί από είκοσι μία ειδικότητες, συνοδευόμενοι από νοσηλευτές και τεχνικούς εργαστηρίων.

 Η ELPEN κρίνοντας απαραίτητες ανάλογε δράσεις ουσίας για την ακριτική Ελλάδα, χορηγεί δραστηριότητες όπως: η δημιουργία της παιδικής χαράς στην Ανάφη, η χρηματοδότηση εργασιών για την εγκατάσταση φίλτρου αντίστροφης ώσμωσης νερού στη Θύμαινα, η υδροδότηση της Κεραμειδούς, η προσφορά του εξοπλισμού στο αγροτικό ιατρείο του Κουφονησίου και της Ηρακλειάς και η προσφορά εκπαιδευτικού, παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού υλικού για τα σχολεία των μικρών και ακριτικών νησιών του Αιγαίου.