ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά που δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις

Ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά που δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις

Αναγνωρίζοντας το δυσβάσταχτο άγχος και την ψυχολογική φόρτιση που υφίστανται οι μαθητές αυτήν την περίοδο και ιδιαίτερα οι υποψήφιοι που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις, σε μία προσπάθεια στήριξής τους το Γ.Ν. «ΤΖΑΝΕΙΟ» Πειραιά, διαθέτει κατά την περίοδο των Πανελληνίων Εξετάσεων το αξιόλογο και κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου, προκειμένου να συμβάλλει στην καλύτερη διεξαγωγή και ολοκλήρωση της προσπάθειας τόσο των υποψηφίων μαθητών αλλά και την υποστήριξη των γονέων τους.

Συγκεκριμένα, έχουν αναρτηθεί, τις τελευταίες ημέρες, στον ιστότοπο του νοσοκομείου (http://www.tzaneio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=137), κάτω από τον τίτλο: «Το Γενικό Νοσοκομείο Τζάνειο Πειραιά συνοδοιπόρος στην προσπάθεια των υποψηφίων και των γονιών τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2017», ενδιαφέρουσες πληροφορίες και συμβουλές προς γονείς και μαθητές για τη διαχείριση του στρες. Γνωστοποιούνται επίσης, τα στοιχεία (ονοματεπώνυμα, ειδικότητες και κινητά τηλέφωνα) των διατιθέμενων ιατρών του Νοσοκομείου για τις Πανελλήνιες εξετάσεις (http://bit.ly/2ry44Ni ). Τέλος, στη διάθεση μαθητών και γονέων βρίσκονται τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας με ειδικούς ψυχολόγους εφήβων καθ' όλη τη διάρκεια των Πανελληνίων εξετάσεων: 2104592974  2104592953  2104592963.

Ανάλογη κίνηση ψυχολογικής στήριξης κάνει και η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, με την ανακοίνωση της λειτουργίας ανοιχτής τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, στα τηλέφωνα: 2813 404469 και 2813 404470. Η γραμμή θα λειτουργεί από 5 έως 15 Ιουνίου, σχεδόν όλη την ημέρα (οκτώ το πρωί με δέκα το βράδυ), με την αρωγή ειδικών ψυχολόγων που θα βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών για να τους ακούσουν και να τους βοηθήσουν στη βέλτιστη διαχείριση του άγχους τους.