ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Μήπως να μπει εισαγγελέας στο «Δρομοκαϊτειο»;

Μήπως να μπει εισαγγελέας στο «Δρομοκαϊτειο»;

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

Εάν ισχύουν, πράγματι, όσα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για τις δραματικές καταστάσεις, οι οποίες, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, σοβούν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαϊτειο», τότε το μόνο ερώτημα το οποίο τίθεται είναι εάν οι αρμόδιοι εισαγγελείς παρέμβουν νωρίτερα ή αργότερα.

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής σχετικά:

«Σε κάθε Νοσηλευτικό τμήμα είναι κατά μέσο όρο κάθε φορά έξι ασθενείς καθηλωμένοι με ιμάντες (στα δύο ή τα τέσσερα ή τα έξι) εξαιτίας της επικινδυνότητας των εισαχθέντων ασθενών και των τραγικών ελλείψεων προσωπικού . 

Σε κάθε βάρδια στα Νοσηλευτικά τμήματα οξέων περιστατικών υπηρετούν μία ή δύο νοσηλεύτριες . Φροντίζουν και νοσηλεύουν 35 ασθενείς που εισάγονται με χειροπέδες φυλασσόμενοι από τρεις αστυνομικούς . 
Πολλές φορές έφθασαν ασθενείς στην εφημερία ή τα νοσηλευτικά τμήματα, για νοσηλεία μετά την εισαγωγή τους στην εφημερία, φέροντας μαζί τους πιστόλια, μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Σε 1.400 οργανικές θέσεις υπηρετούν 450 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων. 
Πολλές φορές έχουμε ξυλοδαρμούς προσωπικού και ασθενών, από διεγερτικούς ασθενείς. Έχουν καταγραφεί σοβαροί τραυματισμοί»...