ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Δημόσια Νοσοκομεία: Ευάερα, ευήλια και...vintage ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό

Δημόσια Νοσοκομεία: Ευάερα, ευήλια και...vintage ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό

Ένας πεπαλαιωμένος αξονικός τομογράφος που εξυπηρετεί κανονικά περί τα 20 άτομα σε μια κανονική μέρα και περί τα 100 σε ημέρα εφημερίας, τελικά σταμάτησε να λειτουργεί εδώ και 20 ημέρες. Ο λόγος για τον αξονικό τομογράφο του Ασκληπιείου της Βούλας. Την ίδια ώρα, χρειάζεται μόνο μια δυνατή βροχή και οι οροφές τρέχουν νερά στο Παναρκαδικό! Οι κακοτεχνίες, η προχειρότητα, τα χαμένα χρήματα και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός που σαπίζει, θυμίζουν όσα έχουν γίνει από το 2002 σε μια ανακαίνιση που τα έκανε όλα χειρότερα...

Διαβάστε παρακάτω τι καταγγέλλουν από το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή για το Ασκληπιείο: 

Ο αξονικός τομογράφος του "Ασκληπιείου" εξυπηρετεί στην καθημερινή λειτουργία 30-40 περιστατικά ενώ στην γενική εφημερία κάθε τέταρτη μέρα περίπου 80 - 100 ασθενείς. Η διοίκηση του νοσοκομείου, η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πολύ καλά :

- Πως το μηχάνημα είναι πεπαλαιωμένο και έπρεπε ήδη να έχει αντικατασταθεί

- Πως  δεν υπάρχει σύμβαση για service εδώ και δύο χρόνια

- Πως είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ να διακομίζονται ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία που απέχουν 20 ή 30 χιλιόμετρα για να κάνουν μια αξονική.

Το πρόβλημα της διενέργειας αξονικών τομογραφιών σε έκτακτα και τακτικά περιστατικά στο λεκανοπέδιο επιτείνεται γιατί αυτές τις μέρες δυσλειτουργεί και ο αξονικός τομογράφος του «Αττικού».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.

Οι αρμόδιοι να βρουν λύση ΣΗΜΕΡΑ.

Δεν νοείται διοικητής νοσοκομείου να πηγαίνει κάθε μέρα στο γραφείο του και να ασχολείται με άλλα πράγματα ενώ ξέρει πως στο νοσοκομείο που διοικεί υπάρχει τέτοιο μέγιστο πρόβλημα.

Δεν νοείται υπουργοί Υγείας να περνούν την ώρα τους προπαγανδίζοντας το δήθεν "θεάρεστο έργο" της κυβέρνησης ενώ ξέρουν πως μεγάλο νοσοκομείο του λεκανοπεδίου εφημερεύει χωρίς αξονικό τομογράφο εδώ και πέντε (5) γενικές εφημερίες.

Προειδοποιούμε πως οι αρμόδιοι και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ έχουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για οτιδήποτε ήθελε συμβεί σε ασθενή».

Στην Τρίπολη τα προβλήματα είναι κτηριακά και χρονίζοντα. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, "20 εκατ. ευρώ στοίχισε η άκρως αποτυχημένη ανακαίνιση του νοσοκομείου και ακόμα σε κάθε βροχή μπαίνουν νερά σε διάφορα τμήματα. Με τα χρήματα αυτά θα είχε κτιστή ένα νέο νοσοκομείο. Ας όψονται λοιπόν ορισμένοι...".

Τη μελέτη για την ανακαίνιση όπως λένε "την πήρε η Περιφέρεια από τις τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου, τις άλλαξε και έγιναν όλα μπάχαλο. Πρόκειται για ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία". Και μάλιστα έχουν γίνει για αυτό πολλές καταγγελίες και εκκρεμεί και απόφαση δικαστηρίου.

Πάντως κάποιοι μιλούν για "έγκλημα χωρίς τιμωρία" για μια υπόθεση που έχει τις ρίζες της στο 2002.