ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Αδιάβαστος ο Παύλος Πολάκης, απών ο Γιάννης Μπασκόζος...

Αδιάβαστος ο Παύλος Πολάκης, απών ο Γιάννης Μπασκόζος...

Αφού ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός όρισε πολύ πρόσφατα ως αντιπρόεδρο τον γενικό γραμματέα Δημοσίας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο στην ομάδα εργασίας του υπουργείου Υγείας, για την παρακολούθηση και τη συγκράτηση της δημοσίας φαρμακευτικής δαπάνης, στην οποία προεδρεύει ο έτερος γενικός γραμματέας Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος, ένα δεύτερο, διαδοχικό «φάουλ» επάνω στον Γιάννη Μπασκόζο συμπληρώνει το σκηνικό στο εσωτερικό της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας!

 

Πρόκειται για την απουσία του Γιάννη Μπασκόζου από τις ανακοινώσεις των έξι υπουργών και αναπληρωτών υπουργών της κυβέρνησης για ένα κατεξοχήν θέμα δημοσίας υγείας, μεταξύ άλλων, αυτό για τα μέτρα υπέρ των Ρομά, στο Μενίδι.

 

Την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην κοινή συνέντευξη των έξι, την περασμένη Παρασκευή 16 Ιουνίου, δεν εκπροσώπησε ο Γιάννης Μπασκόζος, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα της Δημόσιας Υγείας, αλλά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος εμφανίσθηκε, μάλιστα, αδιάβαστος, πράγμα σπάνιο για τον ίδιον, οφείλουμε να παραδεχθούμε.

 

Έτσι, ο Παύλος Πολάκης περιέπεσε σε μέγα λάθος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, όταν ανακοίνωσε ότι μία... «κινητή μονάδα» του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) θα σταθμεύσει στο Μενίδι!

 

Κινητή μονάδα δεν διαθέτει, βεβαίως, ο ΟΚΑΝΑ, κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να γνωρίζει ο Παύλος Πολάκης, παρά μόνον εάν είχε απευθυνθεί αρμοδίως στον Γιάννη Μπασκόζο, κάτι το οποίο φαίνεται ότι δεν έπραξε, για άγνωστους λόγους.