ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Μία διάψευση για το...θεαθήναι για το νοσοκομείο παίδων Πεντέλης!

Μία διάψευση για το...θεαθήναι για το νοσοκομείο παίδων Πεντέλης!

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

 

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τεχνηέντως και ιδιαιτέρως αριστοτεχνικά επεχείρησε προχθές η διοίκηση του νοσοκομείου παίδων Πεντέλης να ρίξει «στάχτη στα μάτια» της κοινής  γνώμης για τα σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης, τα οποία αντιμετωπίζει η ορθοπεδική κλινική του ιδρύματος.

 

Δεν έκρυψε τίποτε στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου παίδων Πεντέλης, απεναντίας παραδέχεται ρητώς και κατηγορηματικώς ότι ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός για τα ορθοπεδικά χειρουργεία κατά το έτος 2017 δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση, ενώ έχει τύχει ήδη μίας οριακής αναμόρφωσης...

 

Χαρακτηριστικό είναι το εξής κρίσιμο απόσπασμα της ανακοίνωσης, την οποίαν εξέδωσε προχθές, με την οποία η διοίκηση του ιδρύματος διαψεύδει, στην πραγματικότητα, απλώς και μόνον... έναν τίτλο ενός δημοσιεύματος και όχι αυτές τις ίδιες τις καταγγελίες σχετικά με τα προβλήματα με τον προϋπολογισμό για τα ορθοπεδικά χειρουργεία! Ιδού:

 

«Ήδη με την έγκριση της α’ τροποποίησης του προϋπολογισμού 2017 έχει αυξηθεί κατά 10.000 ευρώ (από 60.000 ευρώ σε 70.000 ευρώ) ο προϋπολογισμός για τα ορθοπεδικά υλικά και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη περεταίρω αύξησή του  στη διάρκεια του χρόνου με βάση πάντα τις ανάγκες και τις αντίστοιχες δυνατότητες»...

 

Το dailypharmanews.gr συνομίλησε για το θέμα με την πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη, η οποία είναι κατηγορηματική:

 

«Τι περιμένατε από αυτήν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας; Ασφαλώς, θα διέψευδε την… πραγματικότητα! Το περιμέναμε! Σε κάθε περίπτωση, σε κάθε σχετική καταγγελία, αντιμετωπίζουμε την επιχείρηση διάψευσης από το υπουργείο Υγείας…

 

Να μας πουν, όμως, με συγκεκριμένα στοιχεία πόσα παιδάκια στο νοσοκομείο παίδων Πεντέλης είναι στην αναμονή για να υποβληθούν σε ορθοπεδικό χειρουργείο, καθώς επίσης και για πόσο χρονικό διάστημα παραμένουν στη σχετική λίστα!

 

Έχουμε φθάσει στο σημείο να φοβόμαστε να διατυπώσουμε τις διαμαρτυρίες μας για τα ίδια τα προβλήματα στο ΕΣΥ, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε… διάψευση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας!».