ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Κώστας Λουράντος: Μερικές σκέψεις από καρδιάς...

Κώστας Λουράντος: Μερικές σκέψεις από καρδιάς...

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός είναι σε άρθρο που δημοσίευσε την Τρίτη στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο απερχόμενος πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Λουράντος για πρόσωπα και καταστάσεις που, όπως αναφέρει έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα των εκλογών. Χωρίς σχόλιο αλλά υπενθυμίζοντας ότι ο χώρος πρέπει να κοιτάξει μπροστά και να ξεφύγει από παθογένειες του παρελθόντος παραθέτουμε τα όσα αναφέρει ο κ. Λουράντος.

"Μερικές σκέψεις από καρδιάς..."

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

ο μεγάλος σε χρονική διάρκεια προεκλογικός αγώνας έφθασε στο τέλος του. Ένας αγώνας που περιείχε προσωπικές επιθέσεις και αναμασώμενες προγραμματικές δηλώσεις που σχεδόν πάντα υπόσχονται στόχους και λύσεις, αλλά που οι περισσότεροι παραμένουν πυροτεχνήματα δίχως συνέχεια.

Τελευταίο παράδειγμα της πλήρους εκμετάλλευσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί , η προεκλογική «σπέκουλα» της απαράδεκτης συμπεριφοράς του ΕΟΠΥΥ στο θέμα της καθυστέρησης της πληρωμής και των περικοπών των αναλωσίμων.

«Ξεχνούν» οι συνδικαλιστές της καρέκλας ότι αν δεν υπογράφαμε την σύμβαση , θα γίνονταν επιλεκτικές ατομικές συμβάσεις και τότε δεν θα χάναμε μόνον τα αναλώσιμα αλλά και τα φάρμακα του διαβήτη κλπ

«Ξεχνούν» οι όψιμοι αγωνιστές ότι τα φαρμακεία θα υποχρεώνονταν να πιστοποιηθούν και να πληρώσουν τουλάχιστον 2000 ευρώ καθώς και ετήσιες συνδρομές και την πρόσληψη ενός υπαλλήλου για να παρακολουθεί την πιστοποίηση.

«Ξεχνούν» ότι μόνοι μας τρέχαμε γιορτινές μέρες στον ΕΟΠΥΥ και τον ΠΦΣ ενώ άλλοι εκ του ασφαλούς έλειπαν στις κρίσιμες αποφάσεις για να ασκήσουν κριτική εκ των υστέρων αν κάτι πήγαινε στραβά.

«Ξεχνούν» τις πολυάριθμες παραστάσεις μας στο Υπουργείο και στο εξωτερικό, όπου επιλεκτικά μετείχαν για να φωτογραφηθούν ή έλειπαν για να καταγγείλουν.

 «Ξεχνούν» την ουσιαστική παρέμβαση μας για τον όρο φαρμακείο , για τις ελλείψεις, για το ιδιοκτησιακό, για την ΕΤΕΣΤΑ .

Και αυτοί ζητούν την Ψήφο σας ως η «ελπίδα» για την επόμενη μέρα, ως οι φωστήρες που θα αλλάξουν τα πάντα ξαφνικά. Ενώ μετείχαν εδώ και δεκαετίες στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός Σύλλογος όμως θέλει πραγματικούς εργάτες και όχι εραστές της καρέκλας και κριτές του πληκτρολογίου.

Εμείς έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε και αυτό θα κάνουμε και την επομένη ημέρα . Η στάση μας θα συνεχίσει να είναι ανεξάρτητη και θα αποκλείσουμε ανούσιες και αναποτελεσματικές συμμαχίες 
Σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτείται απόλυτη γνώση του περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούμαστε (εντός και εκτός Ελλάδος), και δραστηριοποίηση τόσο επιστημονική όσο και επιχειρηματική, αναδεικνύοντας τον ρόλο και την αναγκαιότητά μας στην κοινωνία.

Η παρελθοντολογία και οι δήθεν καταγγελίες για το απερχόμενο ΔΣ - και μάλιστα από αυτούς συμμετείχαν ΕΝΕΡΓΑ στην διοίκηση ή ήταν επί δεκαετίες διοίκηση - δείχνει ένδεια επιχειρημάτων αλλά κυρίως οράματος και διάθεσης για πραγματική προσφορά.

Γνωρίζω ότι η κριτική είναι εύκολη ως τακτική, όταν προορίζεται στο να υποσκάπτει προσπάθειες και δεν περιέχει το στοιχείο της δημιουργίας. Αυτή την τακτική καταδικάζω .

Η αυριανή λοιπόν ψήφος σας, ως εκλέκτορες του Π.Φ.Σ. έχει ιδιαίτερη σημασία για την πορεία του Συλλόγου και κατ’ επέκταση του κλάδου μας στα δύσκολα μνημονιακά και όχι μόνο μονοπάτια που καλούμαστε να διαβούμε την τριετία που έρχεται.

Έχει μεγάλη σημασία γιατί αποτελεί μια ΔΙΚΗ ΣΑΣ θέση ουσίας, που δεν θα πρέπει να δωρίζεται σε φίλους, ούτε να δανείζεται σε κόλακες.

Είναι η λογική, η ψυχή και η καρδιά σας …

Κωνσταντίνος Λουράντος