ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Σε εγχείρηση κήλης υποβλήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Σε εγχείρηση κήλης υποβλήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Σε εγχείρηση κήλης υποβλήθηκε, την Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,  ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, ένιωσε έντονους πόνους την Πέμπτη. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο «Ευγενίδειο» θεραπευτήριο.

 

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα με τους έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα, εμφανίστηκε την Πέμπτη και η διάγνωση έκανε λόγο για «περισφιγμένη κήλη», που θεωρείται σοβαρή επιπλοκή της ομφαλοκήλης και κρίθηκε σκόπιμη η εισαγωγή του Πρωθυπουργού στο «Ευγενίδειο» θεραπευτήριο, όπου και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επέμβαση, την Παρασκευή το μεσημέρι.

 

Η επέμβαση έγινε από τον επίκουρο καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, γιατρό της Μονάδας Χειρουργικής Ανωτέρου Πεπτικού Συστήματος του Ιπποκρατείου, κ. Δημήτρη Θεοδώρου.

 

Η επίσημη ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει: «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εισήχθη σήμερα (Παρασκευή) στις 15:00 στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο όπου υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη επέμβαση κήλης. Ο Πρωθυπουργός θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς τους θεράποντες ιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου».

 

Τον κ. Τσίπρα επισκέφθηκε στην κλινική ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος κατά την έξοδό του είπε: «Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπεβλήθη σήμερα σε προγραμματισμένη επέμβαση πλαστικής κήλης, εδώ το μεσημέρι στο Ευγενίδειο. Είναι πολύ καλά στην υγεία του, ξύπνησε, είναι μια χαρά. Ευχαριστεί θερμά όλο το προσωπικό του ιδρύματος και τους θεράποντες ιατρούς του και αύριο το πρωί (Σάββατο) θα πάρει εξιτήριο».

 

Στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, έσπευσαν να ευχηθούν στον πρωθυπουργό “καλή ανάρρωση”, εκτός από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, η αδερφή του Αλέξη Τσίπρα, Ζανέτ Τσίπρα, ο υπουργός επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, κοντινοί συγγενείς, φίλοι, και βουλευτές.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε εξιτήριο το πρωί του Σαββάτου

Ο πρωθυπουργός λίγο πριν τις 10 το πρωί του Σαββάτου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και αποχώρησε χαμογελαστός και με καλή διάθεση.

Με τρία tweet στον προσωπικό του λογαριασμό ευχαρίστησε ο πρωθυπουργός τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Ευγενείδιου Θεραπευτηρίου. «Τα δημόσια αξίζουν της εμπιστοσύνης και της στήριξής μας, πάνω από όλα γιατί εκεί υπηρετεί το πιο αξιόλογο έμψυχο δυναμικό», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

 

Γιατί επελέγη το «Ευγενίδειο» θεραπευτήριο

Το θέμα της επιλογής του συγκεκριμένου θεραπευτηρίου σχολιάστηκε στα social media και ιδιαίτερα στο twitter όλο το Σαββατοκύριακο, ιδιαίτερα μετά την «πτώση» της ιστοσελίδας του Ευγενίδειου.

Το θέμα εάν είναι δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο απασχόλησε τους χρήστες, καθώς στην ταυτότητά του αναγράφεται ότι λειτουργεί με καθεστώς Ανώνυμης Εταιρείας, ενώ δεν έμεινε ασχολίαστο το γεγονός ότι οι εργαζόμενοί του είναι απλήρωτοι για διάστημα 6-7 μηνών.