ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Στην...άκρη κάνει τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ο Παύλος Πολάκης! Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναμορφώνει κατά το δοκούν το Δ.Σ. του Οργανισμού...

Στην...άκρη κάνει τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ο Παύλος Πολάκης!  Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναμορφώνει κατά το δοκούν το Δ.Σ. του Οργανισμού...

Στο περιθώριο των εξελίξεων επιχειρεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να θέσει τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Σωτήρη Μπερσίμη, για τον οποίο το dailypharmanews.gr έχει εγκαίρως αποκαλύψει ότι απολαμβάνει της… δυσμένειας εκ μέρους του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 56 του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τη νέα δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ αναμορφώνεται, κατά τρόπον ώστε να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ιδιαιτέρως, μάλιστα του Παύλου Πολάκη!

Έτσι, στην ενδεκαμελή, νέα σύνθεση θα κυριαρχούν έξι μέλη της υπουργικής επιρροής, καθώς καθιερώνεται το δικαίωμα ψήφου για τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού Τάκη Γεωργακόπουλο, ο οποίος επιλέγεται και ορίζεται με απόφαση του υπουργού, καταργείται η θέση επιτρόπου του Δημοσίου άνευ δικαιώματος ψήφου και εισέρχεται στο συμβούλιο ως μέλος με δικαίωμα ψήφου υπάλληλος του υπουργείου, καταργείται η μία από τις δύο θέσεις επιστημόνων, που επιλέγονται από ασφαλισμένους και συνταξιούχους, ενώ εισέρχεται στο συμβούλιο και ένας εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ.

Ο Σωτήρης Μπερσίμης κατηγορείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι έχει καθυστερήσει ανεπίτρεπτα την ομαλοποίηση των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς όλους τους παρόχους του, καθώς και ότι έχει υποσχεθεί πολλάκις στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των φαρμακοποιών της χώρας μας την εξόφλησή τους, χωρίς ο ίδιος να είναι σε θέση να τηρήσει τα διαδοχικά χρονοδιαγράμματα, τα οποία υπόσχεται, με αποτέλεσμα να απειλείται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να έρθει σε σύγκρουση όχι τόσο με τους ιδίους τους φαρμακοποιούς της χώρας μας, αλλά με τους περίπου 800.000 διαβητικούς ασθενείς.