ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Χωρίς τους διαβητικούς ασθενείς η σύνθεση της ομάδας εργασίας για τον διαβήτη...

Χωρίς τους διαβητικούς ασθενείς η σύνθεση της ομάδας εργασίας για τον διαβήτη...

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

 

Μπορεί να επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι επιθυμεί τη συμμετοχή των ασθενών τόσο στη διαβούλευση των διαφόρων θεμάτων όσο και στη λήψη των αποφάσεων, αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά…

 

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε πρόσφατα τη συγκρότηση της ομάδας εργασίας για τον διαβήτη, από τη σύνθεση της οποίας – όπως καταλάβατε ήδη – απουσιάζουν οι εκπρόσωποι των ασθενών!

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) απέστειλε, λοιπόν, την περασμένη εβδομάδα επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Μη ύπαρξη εκπροσώπου της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. στα μέλη της Ομάδας Εργασίας για την Εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη».

 

Στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ δηλώνει ξεκάθαρα στον υπουργό Υγείας την αδυναμία να κατανοήσει τη στάση του, όταν μάλιστα στην τελευταία συνάντηση μαζί του ο ίδιος είχε δηλώσει πως είναι «αδιανόητο» να υπάρχουν «Γνωμοδοτικές Επιτροπές, Εθνικά Κέντρα, Επιτροπές Εργασίας για το σακχαρώδη διαβήτη και να μην συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των ασθενών».

 

Συνεπώς, τονίζει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στην επιστολή της, χρησιμοποιώντας την έκφραση του κ. Υπουργού, είναι «ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ» στα μέλη της συγκεκριμένης Ομάδας Εργασίας να μην ορίζεται εκπρόσωπος της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. ως ισότιμο μέλος της.

 

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ζητεί να ορισθεί ένα τακτικό μέλος της ομάδας εργασίας, το οποίο να προέρχεται από την Ομοσπονδία, και ένα αναπληρωματικό μέλος, επίσης από την Ομοσπονδία.

 

Η προθεσμία την οποίαν είχε δώσει άτυπα στο υπουργείο Υγείας η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, προκειμένου να συμπληρωθεί η ομάδα εργασίας από τους εκπροσώπους των ασθενών λήγει σήμερα και αναμένουμε πλέον να δούμε ποια θα είναι η σχετική αντίδραση της Ομοσπονδίας, καθώς, δεν έχει υπάρξει καμία σχετική κίνηση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.