ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Η πολιτική σύνεση από τον Γιάννη Μπασκόζο για την ιλαρά αξίζει να έχει θετικά αποτελέσματα!

Η πολιτική σύνεση από τον Γιάννη Μπασκόζο για την ιλαρά αξίζει να έχει θετικά αποτελέσματα!

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

Αξιοσημείωτη πολιτική σύνεση, αλλά και ευρύτερη κοινωνική ευαισθησία επιδεικνύει στις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος στο θέμα της αντιμετώπισης του επιδημικού κύματος της ιλαράς, το οποίο πλήττει και τη χώρα μας!

Έτσι, σε πολιτική ιδιαιτέρως χαμηλών τόνων, με παράλληλη ενεργοποίηση των αρμοδίων υγειονομικών υπηρεσιών, βαδίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο θέμα της επιδημικής έξαρσης της ιλαράς στη χώρα μας.

Ο στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ο οποίος φέρει τη «σφραγίδα» του Γιάννη Μπασκόζου, είναι να μην προκληθεί άσκοπη αναστάτωση στον γενικό πληθυσμό, αλλά και να μην δοθεί η οποιαδήποτε «αφορμή» για να κινητοποιηθούν ρατσιστικά αντανακλαστικά και δυνάμεις, ενώ οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες θα είναι επί τω έργω.

Σε αυτό το συνετό και ενεργό πλαίσιο πολιτικής, λοιπόν, στον εμβολιασμό των Ρομά, οι οποίοι διαμένουν σε καταυλισμούς του Λεκανοπεδίου της Αττικής, έχουν ήδη προχωρήσει κινητές μονάδες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, ο Ανδρέας Ξανθός ανέφερε επίσης ότι υπάρχει σχέδιο για την επέκταση των εμβολιασμών σε όλους τους καταυλισμούς Ρομά της χώρας.

 

«Υπάρχει επιδημική έξαρση της ιλαράς, όπως στην Ευρώπη, με λιγότερο αριθμό κρουσμάτων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε στη μέγιστη δυνατή εγρήγορση. Ευτυχώς, μάλιστα, υπάρχει μικρή επιρροή των αντιεμβολιαστικών απόψεων στην κοινωνία», τόνισε ο Ανδρέας Ξανθός.   

 

Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε, πραγματικά, αυτή συνετή και χαμηλών τόνων πολιτική, η οποία συνοδεύεται, όμως, από την πλήρη ενεργοποίηση των αρμοδίων υγειονομικών υπηρεσιών, να αποδώσει καρπούς και να καταφέρει να αναστείλει την ανάπτυξη της ιλαράς στη χώρα μας!