ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Αναταράξεις στον ΕΟΠΥΥ από τις απαιτήσεις του Καρόνε για την είσπραξη rebate και clawback

Αναταράξεις στον ΕΟΠΥΥ από τις απαιτήσεις του Καρόνε για την είσπραξη rebate και clawback

ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ζήτησε μετ' επιτάσεως την περασμένη Τρίτη 3 Οκτωβρίου από τη διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ο επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων του κουαρτέτου Τζουζέπε Καρόνε, ο οποίος επισκέφθηκε την έδρα του Οργανισμού, στο Μαρούσι της Αττικής.

 

Πρόκειται για αίτημα του κουαρτέτου το οποίο θέτει μεγάλα τεχνικά και πολιτικά προβλήματα στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, αλλά και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παρά το γεγονός ότι ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου είχε προειδοποιήσει από τις αρχές του 2017 ότι η ταχεία και πλήρης είσπραξη των εκκρεμών rebate και clawback από τις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της χώρας μας αποτελεί όρο sine qua non για την απρόσκοπτη λειτουργία του Οργανισμού, καθώς και για την τήρηση των συμπεφωνημένων μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των παρόχων του.

 

Μάλιστα, ο Βασίλης Οικονόμου είχε δεχθεί τότε ενορχηστρωμένη δημόσια επίθεση για τις θέσεις του, θέσεις τις οποίες στήριξε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Το αποτέλεσμα είναι ο ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει όπως... προχωρά και να έχει τώρα να αντιμετωπίσει τις ευθείες απειλές του κουαρτέτου για μη εκταμίευση της δόσης...