ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Οργή Πατούλη

Οργή Πατούλη

«Εξερράγη» χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης, όταν τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) εξήγησαν, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης των δύο μερών, ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνουν μονάδες θεραπείας του ΟΚΑΝΑ χωρίς γιατρούς, καθώς τελούν υπό παραίτηση οι γιατροί του Οργανισμού, που εργάζονται με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών.

Πέντε γιατροί του ΟΚΑΝΑ με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, μάλιστα, έχουν ήδη υποβάλλει τις παραιτήσεις τους και οι υπόλοιποι 33 γιατροί του ΟΚΑΝΑ με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών αναμένουν την προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα υποβάλλουν παραίτηση.

Η αιτία των παραιτήσεων των γιατρών αυτής της κατηγορίας είναι οι πολύ υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, τις οποίες πρέπει να καταβάλλουν στον ΕΦΚΑ, με τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ να παρακολουθεί, προς το παρόν, τις εξελίξεις.

Πάντως, το προεδρείο του συλλόγου των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ συναντήθηκε σήμερα, στις 10:30 π.μ., με το προεδρείο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), για το ίδιο θέμα.

Έπεται συνέχεια…