ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Επιστημονική ημερίδα για τον Ουρογεννητικό Καρκίνο στις 22 Νοεμβρίου από την ΕΛΛΟΚ

Επιστημονική ημερίδα για τον Ουρογεννητικό Καρκίνο στις 22 Νοεμβρίου από την ΕΛΛΟΚ

Η Ελληνική Ομοσπονδία καρκίνου - ΕΛΛΟΚ, διοργανώνει Επιστημονική ημερίδα για τον Ουρογεννητικό Καρκίνο, (Καρκίνος Ουροδόχου Κύστης και Νεφρών) που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

Θεματολογία ημερίδας

Το πρόγραμμα καλύπτει τρεις ενότητες:

  • η πρώτη αφορά γενικά θέματα για τον ουρογεννητικό καρκίνο,
  • η δεύτερη τον καρκίνο της ουροδοχου κύστης και 
  • η τρίτη τον καρκίνο των νεφρών

 

Διακεκριμένοι κλινικοί γιατροί και ακαδημαϊκοί θα καλύψουν το πρόγραμμα, ενώ ασθενείς με ουρογεννητικό καρκίνο θα συμμετάσχουν για να μοιρασθούν την εμπειρία τους με τον καρκίνο, να μιλήσουν για τα προβλήματα που συνάντησαν, και τον τρόπο που τα ξεπέρασαν . Η καθηγήτρια κα Αννα Μπατιστάτου θα αναφερθεί στο συνεχώς αναβαθμιζόμενο ρόλο της παθολογικής ανατομικής από διαγνωστικό σε προγνωστικό και προληπτικό, αλλά και στη σημερινή θέση του παθολογοανατόμου στη διεπιστημονική ομάδα. Η τεχνολογία σήμερα δεσπόζει στην ογκολογία.  Σχεδόν κανένα ιατρικό μηχάνημα δε λειτουργεί, πλέον, χωρίς καλή γνώση της τεχνολογίας και ο σημερινός τεχνολογικός εξοπλισμός των ογκολογικών νοσοκομείων απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό.

 

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι μια συχνή μορφή καρκίνου αλλά δε μιλάμε συχνά γι’ αυτόν, παρόλο που είναι ένας δυνητικά επικίνδυνος για τη ζωή καρκίνος, όπως θα εξηγήσει ο κ. Θεοδώρος Καλογερόπουλος, Επιμελητής Β΄ της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας, ενώ ο κ. Ευθύμιος Γκότσης, Κλινικός Διαιτολόγος θα μιλήσει για την αξία της διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής ως θεραπευτικό μέσο αλλά και ως πρόληψη. Μια νέα επαγγελματίας υγείας,  η κα Ραφαέλα Καραγεώργου, θα εξηγήσει πως ο ογκολογικός νοσηλευτής είναι ο καλύτερος συνήγορος του ασθενούς.

 

Στην τέταρτη ενότητα, ο Επίκουρος Καθ. Αθανάσιος Δελλής θα αναφερθεί στα διλήμματα και τις προκλήσεις κατά τη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του νεφρού, ενώ ο κ. Νεκτάριος Αλεβιζόπουλος θα καλύψει το θέμα που δέχεται πολλές ερμηνείες: τη συμμόρφωση στις οδηγίες των γιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων, που στην ογκολογία είναι περισσότερες από μία ή δύο. Ο κ. Μιχάλης Καραμούζης, θα μιλήσει για τις απαιτήσεις των ασθενών για γρήγορους και αξιόπιστους βιοδείκτες στην ογκολογία. Τέλος, ο διεθνούς φήμης, Καθ. Αριστοτέλης Μπάμιας, στη κεντρική ομιλία του θα μιλήσει για τις νέες θεραπείες, την ανοσοθεραπεία και την εξατομικευμένη ιατρική στον καρκίνο της ουρ. κύστης και των νεφρών.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας επισυνάπτεται.