ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

2.500 ασθενείς χωρίς γιατρό στη Βόρεια Ελλάδα!

2.500 ασθενείς χωρίς γιατρό στη Βόρεια Ελλάδα!

Σε απόγνωση ασθενείς  μετά την απόφαση, να κλείσει το τμήμα Κλινικής Ανοσολογίας που λειτουργούσε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τη συνταξιοδότηση της καθηγήτριας ιατρικής κ.Μπούρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ:

«Οι δύο ιατροί Πανεπιστημιακοί υπότροφοι δεν έχουν δικαίωμα λειτουργίας του τμήματος. Στο τμήμα εξυπηρετούνταν 2.500 ασθενείς από όλη την Ελλάδα που αντιμετωπίζουν βαριά και χρόνια νοσήματα. Οι ασθενείς βρίσκονται σε απόγνωση. Δεν  μπορούν να κάνουν εξετάσεις, να δεχθούν τις απαραίτητες ιατρικές οδηγίες και να λάβουν φαρμακευτική αγωγή από το εν λόγω τμήμα που γνωρίζει το ιστορικό τους».

Εκτός των παραπάνω, οι ασθενείς δεν μπορούν ούτε να λάβουν γνωμάτευση από το νοσοκομείο που γνωρίζει το ιστορικό τους για να την χρησιμοποιήσουν σε αξιολόγηση αναπηρίας ΚΕΠΑ, με κίνδυνο να χάσουν τις συντάξεις τους.

Αναμένονται εξελίξεις αφού έχει ενημερωθεί ήδη το γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η Διοίκηση της ΥΠΕ και του Νοσοκομείου, τόσο από την ΠΟΕΔΗΝ όσο και από ασθενείς που διαμαρτύρονται για την κατάσταση.