ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Τουρισμός Υγείας: Όχι μόνο χρήματα στη χώρα αλλά και τα μάρμαρα του Παρθενώνα ίσως επιστρέψει

Τουρισμός Υγείας: Όχι μόνο χρήματα στη χώρα αλλά και τα μάρμαρα του Παρθενώνα ίσως επιστρέψει

πιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, κάλεσμα σε επαγγελματίες υγείας για cluster και εκατοντάδες βρέφη από εξωσωματική στην Ελλάδα, ήταν τα hot σημεία της διημερίδας στη Μελβούρνη για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού Υγείας.

 

Η  ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό, στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού υγείας είναι ο στόχος σημαντικής διημερίδας που διοργανώνουν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Μελβούρνης, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

«Η δημιουργία ισχυρού brand και φήμης της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού τουρισμού υγείας είναι κρίσιμη για την επιτυχία της νέας στρατηγικής . Θέτουμε ως προτεραιότητα την κινητοποίηση και ενθάρρυνση της συμπαράστασης του απόδημου Ελληνισμού, με σκοπό οι Έλληνες του εξωτερικού, να συνδράμουν σαν πρέσβεις καλής θέλησης, καταναλωτές, πάροχοι, χορηγοί, επενδυτές», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Ομογένεια

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης,  Βασίλης Παπαστεργιάδης, επισήμανε ότι η Αυστραλία είναι μια δυναμική αγορά από την οποία η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί καθώς πολλοί Αυστραλοί ασθενείς ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Επίσης ανέφερε ότι η συνεργασία των δύο χωρών είναι άριστη και σε αυτό έχει συμβάλλει η δυναμική ελληνική κοινότητα, η οποία θα στηρίξει την προσπάθεια ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού που αποτελεί εθνικό στόχο.

Αλλά οι …ειδήσεις ήρθαν έξω από χώρο του συνεδρίου!

Να επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα

«Απαιτούμε και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε την αποκατάσταση της αδικίας που έγινε από τον λόρδο Έλγιν πριν από δύο αιώνες. Δεν είναι προσωπική μου γνώμη μόνο, αλλά είναι μόνιμο αίτημα της κυβέρνησης της Βικτόρια και όλων των κομμάτων που μετέχουν σ’ αυτή και η στάση μας δεν θα αλλάξει μέχρι να αποκατασταθεί η αδικία», τόνισε ο  πρωθυπουργός της  Πολιτείας της  Βικτόρια,  Daniel Andrews.

Τα γραφεία της Κοινότητας της Ομογένειας βρίσκονται στο κέντρο της Μελβούρνης, από το οποίο περνούν καθημερινά χιλιάδες Αυστραλοί πολίτες και τουρίστες και όπως είπε ο κ. Andrews, είναι σημαντικό να βλέπουν όλοι το έργο και μέσω αυτού να γνωρίζουν τη σημασία που έχει για τον πολιτισμό μας η προσφορά της Ελλάδας. «Σας ευχαριστούμε που κοσμείται με αυτό το έργο την τρίτη μεγαλύτερη πόλη με Έλληνες στον κόσμο, για να μας θυμίζει ότι τα Μάρμαρα πρέπει να επιστρέψουν στην κοιτίδα τους», κατέληξε.

Σε ανάλογο πνεύμα ήταν οι δηλώσεις και άλλων αξιωματούχων της  Αυστραλίας όπως ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Βικτώρια Matthew Guy και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Michael Sukkar που διαβεβαίωσαν ότι θα στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Το Athens Dental Tourism Cluster

Επενδυτική πρόταση στους ΕλληνοΑυστραλούς επιχειρηματίες απεύθυνε ο Επίκουρος Καθηγητής Παν/μιου Αθηνών, Νικόλαος Σ. Κουβελάς, CEO Eurodentica και πρόεδρος του Athens Dental Tourism Cluster. Ενημέρωσε προκειμένου να αναπτυχθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη των 570.000.000 κατοίκων η νέα οδοντιατρική αντιμετώπιση ασθενών. Ενδιαφέρον έδειξαν επενδυτές στο Σύδνεϋ και στην Μελβούρνη και οι συζητήσεις συνεχίζονται σε εξαιρετικά θετικό κλίμα.

Ο κ. Κουβελάς, ενημέρωσε επιχειρηματίες, ιατρούς και ομογενείς και παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της οδοντιατρικής αντιμετώπισης ασθενών από ομάδα εξειδικευμένων οδοντιάτρων εγκατεστημένων στον αυτό χώρο.

«Είναι σημαντικό για τους ασθενείς ο προγραμματισμός της θεραπείας τους να μην γίνεται μόνο από έναν οδοντίατρο, αλλά από ομάδα εξειδικευμένων οδοντιάτρων, με εμφανή τα πλεονεκτήματα της ποιοτικής, αλλά και ταυτόχρονα σύντομης θεραπείας τους», ανέφερε ο κ. Κούβελας.

Αναφορά έγινε στο κόστος θεραπείας στην Ελλάδα που είναι κατά 20-50% φθηνότερο από ότι στην Αυστραλία. Επίσης στην χώρα μας η οδοντιατριακή θεραπεία γίνεται από εξειδικευμένους οδοντιάτρους, ενώ στην Αυστραλία κυρίως από γενικούς οδοντιάτρους.

Έμφαση δόθηκε στην θεραπεία ομάδων με ειδικές ανάγκες, ιδιαίτερα για άτομα με αυτισμό, σοβαρή νοητική υστέρηση, ανθρώπους που φοβούνται την οδοντιατρική θεραπεία και άλλες δύσκολες οδοντιατρικές περιπτώσεις, που αντιμετωπίζονται από οργανωμένα οδοντιατρεία στην Ελλάδα.

Εκατοντάδες ζευγάρια από Αυστραλία σε Ελλάδα για εξωσωματική

Χρειάστηκαν 23 εξωσωματικές, οι 15 στην Αυστραλία, για να αποκτήσει την κορούλα της η διάσημη στην Αυστραλία, Ελληνοαυστραλή ηθοποιός, Μαίρη Κούστας.

«Εμείς στην ομογένεια σας αγαπάμε πιο πολύ από ό,τι μας αγαπάτε εσείς. Να ανοίξετε την καρδιά σας και να μην μας λέτε Αυστραλούς, αλλά  Έλληνες», είπε συγκινημένη η κ. Κούστας.

Επί 10 χρόνια προσπαθούσε να κάνει παιδί, είχε κάνει 15 εξωσωματικές στην Αυστραλία και ήρθε στην Ελλάδα να κάνει και εδώ κάποια προσπάθεια. Γνώρισε τον κ. Κωνσταντίνο Πάντο, χειρουργό γυναικολόγο, ειδικό στην αναπαραγωγική ιατρική, ο οποίος είναι επίσης Έλληνας της Αυστραλίας και εκείνος της χάρισε την 4χρονη σήμερα Δήμητρα.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου στη Μελβούρνη, πραγματοποιήθηκε συγκινητική εκδήλωση από γονείς παιδιών που γεννήθηκαν με εξωσωματική στην Ελλάδα. Τίμησαν τον κ. Πάντο και την οικογένειά του πραγματοποιώντας σε πάρκο της πόλης μια εκδήλωση παρουσία δεκάδων βρεφών που γεννήθηκαν με την βοήθεια του Έλληνα ειδικού στις εξωσωματικές.

 

 Μ.Τ.

 

 

photo

 

 

photo