ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Πέρα...βρέχει για τον Σταμάτη Βαρδαρό!

Πέρα...βρέχει για τον Σταμάτη Βαρδαρό!

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

Μπορεί να διαμαρτυρήθηκε εντόνως η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), μπορεί να διαμαρτυρήθηκε επίσης εντόνως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), μπορεί να του τα είπαν ακόμη και οι συνδικαλιστές υγειονομικοί εργαζόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ, για τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας Σταμάτη Βαρδαρό… πέρα βρέχει!

Τι άλλο να πούμε για την μεγάλη αναστάτωση στον χώρο των νοσηλευτών του ΕΣΥ της χώρας μας, την οποίαν έχει προκαλέσει μία απίθανη εγκύκλιος του Σταμάτη Βαρδαρού, με την οποίαν ο τελευταίος ορίζει νοσηλευτές... ως συνοδούς σε διακομιζόμενους με ασθενοφόρα ασθενείς, ελλείψει πληρώματος, μάλιστα!

 

Πέραν του γεγονότος ότι τέτοιο καθήκον για τους νοσηλευτές δεν ορίζεται από κανέναν νόμο και καμία κανονιστική διάταξη, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον Σταμάτη Βαρδαρό ότι στους διακομιζόμενους με ασθενοφόρα ασθενείς παρέχονται υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής ιατρικής φροντίδας και όχι... νοσηλεία από νοσηλευτές, ακόμη και εάν πρόκειται για τα λεγόμενα... ελαφρά περιστατικά, ενώ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι νοσηλευτές ασκούν το λειτούργημά τους εντός των μονάδων Υγείας της χώρας μας και όχι... εν κινήσει στο οδικό δίκτυο της χώρας μας!

 

Θα έπρεπε πριν από όλους ο ίδιος ο Σταμάτης Βαρδαρός να είχε ήδη συνειδητοποιήσει ότι το μεγάλο πρόβλημα, εν τέλει, δεν είναι η ανάθεση αλλοτρίων καθηκόντων στους νοσηλευτές της χώρας μας, προκειμένου να καλυφθούν όπως - όπως και εκ των ενόντων οι δραματικές ελλείψεις προσωπικού, καθώς και πληρωμάτων στο ΕΚΑΒ, το μεγάλο πρόβλημα και η πρόκληση για κάθε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και η πληρότητα των πληρωμάτων για τα ασθενοφόρα του Κέντρου...