ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Καμία θέση για την επιτροπή HTA από τον ΣΦΕΕ...

Καμία θέση για την επιτροπή HTA από τον ΣΦΕΕ...

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

Μόνον το Pharma Innovation Forum Greece έχει εκφράσει μέχρι σήμερα τις αντιδράσεις της φαρμακοβιομηχανίας στο απολύτως υπουργοκεντρικό σύστημα της επιτροπής HTA, η οποία δημιουργείται με το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας….

Φαίνεται, λοιπόν, ότι είναι η θετική στάση των εταιρειών – μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) έναντι του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας εκείνο το στοιχείο το οποίο αποτελεί τροχοπέδη για να εκφράσει τη θέση του ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), ο οποίος τηρεί μέχρι σήμερα αξιοσημείωτη σιωπή.

Με άλλα λόγια, εντός του ΣΦΕΕ εκφράζονται θέσεις υπέρ και κατά του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, σε ανάλογα ποσοστά για τα υπέρ και τα κατά, μάλλον, και, έτσι, δεν δύναται ο ΣΦΕΕ να δημοσιοποιήσει κάποια θέση του σχετικά με τη δημιουργία επιτροπής HTA.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η απουσία του ΣΦΕΕ από τον σχετικό δημόσιο διάλογο έχει καταστεί ορατή και καταγράφεται, παρά το γεγονός  ότι, για λόγους ευνόητους, ούτε η ΠΕΦ έχει εκφράσει δημοσίως τη θέση της για το θέμα…