ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Αυξέντιος Καλαγκός: Ο διάσημος καρδιοχειρουργός θα χειρουργεί δωρεάν στο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Αυξέντιος Καλαγκός: Ο διάσημος καρδιοχειρουργός θα χειρουργεί δωρεάν στο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφτηκε πριν δύο ημέρες, στην Αθήνα, μεταξύ του διάσημου Καρδιοχειρουργού, Καθηγητή Αυξέντιου Καλαγκού και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» εκπροσωπούμενου από το Διοικητή, Εμμανουήλ Παπασάββα, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς δίνει πολλές ελπίδες σε μικρά ελληνόπουλα που υποφέρουν από σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.  

 «Πρόκειται για μια συνεργασία που θα αποτελέσει «σταθμό» στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, καθώς ο διεθνούς φήμης Καθηγητής κ. Αυξέντιος Καλαγκός με την υψηλή επιστημονική κατάρτιση και κύρος που διαθέτει, αλλά και με το διεθνές ανθρωπιστικό του έργο, θα συμβάλλει ιδιαίτερα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του μοναδικού στην Ελλάδα Παιδοκαρδιοχειρουργικού Τμήματος που λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», προσφέροντας αφιλοκερδώς τις ιατρικές υπηρεσίες του», αναφέρει η ανακοίνωση του Γ.Ν. Παίδων.

 Η φιλανθρωπική προσφορά του Αυξέντιου Καλαγκού στη χώρα μας ξεκίνησε το 2013, με τη συνεργασία του στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που διευρύνεται και στο δημόσιο τομέα με την πρόσφατη συνεργασία του με το  Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

 

Ο γιατρός που χειρουργεί αφιλοκερδώς χιλιάδες παιδιά!

Ο διαπρεπής Έλληνας καρδιοχειρουργός, που κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη, μαθήτευσε δίπλα στον Αλέν Καρπεντιέ και το Μαγκντί Γιακούμπ, με τον οποίο συνεργάστηκε στενά. Σήμερα, ο Αυξέντιος Καλαγκός είναι τακτικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Καρδιαγγειακής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο της Γενεύης.

 Δημιούργησε το πρωτοποριακό δαχτυλίδι «Kalangos Ring» που τοποθετείται σε  μικρούς καρδιοπαθείς ασθενείς για την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας. Με αυτή τη μέθοδο έχουν σωθεί χιλιάδες παιδιά, παγκοσμίως.

 Τον έχουν χαρακτηρίσει σύγχρονο ιεραπόστολο της Ιατρικής, και αυτό επειδή το 1998, ο Αυξέντιος Καλανγκός ίδρυσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Coeurs pour tous» (Καρδιές για όλους) και από τότε, προσφέρει ανεκτίμητες ιατρικές υπηρεσίες στα άπορα παιδάκια όλου του κόσμου που έχουν την ανάγκη του. Τα τελευταία δέκα χρόνια, έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς –μαζί με την ομάδα του– πάνω από 15.000 παιδιά στο Λίβανο, το Μαρόκο, τη Μοζαμβίκη, τη Συρία, την Κύπρο, το Μαυρίκιο, το Κόσσοβο, τη Λιβύη, το Εκουαδόρ, τα Νησιά Κομόρες, την Πολωνία, τη Σερβία, την Αλγερία, την Τουρκία, τη Μαδαγασκάρη, τη Βενεζουέλα, την Ουκρανία, τη Μποτσουάνα, το Αζερμπαϊτζάν, το Καμερούν, τη Ρουάντα, τη Ζάμπια κ.ά.  

Το 2015, η ανθρωπιστική δράση του Ιδρύματος επεκτάθηκε στην Ελλάδα με τη δημιουργία του παραρτήματος Coeurs pour Tous Hellas. Μια έμπρακτη δέσμευση προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών, ώστε να έχουν την ευκαιρία και δυνατότητα να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

Οι πόροι του Ιδρύματος προέρχονται από χορηγίες και από τα έσοδα της πατέντας Kalangos Ring.