ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Νέο εξελιγμένο σύστημα ελέγχου δαπάνης ανά ΑΜΚΑ από τον ΕΟΠΥΥ

Νέο εξελιγμένο σύστημα ελέγχου δαπάνης ανά ΑΜΚΑ από τον ΕΟΠΥΥ

Στο πλαίσιο αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων του ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε εχθές 16/1/2018 την εισαγωγή νέου αναβαθμισμένου συστήματος ελέγχου, το οποίο παρακολουθεί τη  δαπάνη ανά Α.Μ.Κ.Α. σε σχέση με τα ανώτερα όρια αποδιδόμενων παροχών ανά είδος παροχής και διάρκεια ισχύος, που καθορίζει ο ενιαίος κανονισμός παρόχων υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (Ε.Κ.Π.Υ.)

Στην περίπτωση υπέρβασης των ορίων που θέτει το Ε.Κ.Π.Υ ο ιατρός λαμβάνει άμεσα στην οθόνη του μέσω μηνυμάτων πληροφόρηση για την δυνατότητα απόδοσης της συνταγογράφησης, σε άμεση σχέση με ιστορικό του τι έχει ήδη συνταγογραφηθεί και παρασχεθεί στο ασφαλισμένο.

Ο ιατρός σε κάθε περίπτωση μπορεί να εκδώσει και να εκτυπώσει τη δαπάνη η οποία υπερβαίνει το όριο με την  ένδειξη της αναγκαιότητας απόφασης του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου (Α.Υ.Σ.) του ΕΟΠΥΥ για την απόδοση της δαπάνης.

Αντίστοιχοι έλεγχοι, έχουν προστεθεί και στην εφαρμογή εκτέλεσης των γνωματεύσεων από τους παρόχους για παροχές σε σκευάσματα διατροφής κλπ.

 

Επίσης ο ασφαλισμένος μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση στο φάκελο ασφάλισης υγείας του, μέσω του site του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr) όπου μέσω ενεργοποίησης με απλό αίτημα από τον θεράποντα ιατρό του μπορεί να δει, όλες τις παροχές που έχει λάβει και συνεχίζει να λαμβάνει από τον ΕΟΠΥΥ.

 

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση εδώ